Élő Belföld

Orbán: A kormány mindenkit meg fog keresni, akinek lejár a védettsége

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Zsarolnak bennünket, de ami jár az jár. Nem lehet pénzügyi eszközökkel zsarolni minket, mondta a miniszterelnök szokásos pénteki rádióinterjújában.

Az MVM-nek is el kell majd könyvelnie veszteséget

A kormány döntött szerdán arról, hogy 33 ezer kisvállalkozó lehetőséget kap arra, hogy kedvezőbb díjszabású energiarendszerbe léphessen be, ha nem alkalmaznak több embert mint tízet, és az árbevételük nem haladja meg a 4 milliárd forintot. Ők jelentkezhetnek egy új rendszerbe. Az MVM-nek is el kell majd könyvelnie veszteséget – mondta a miniszterelnök a rezsicsökkentéssel kapcsolatban.

Brüsszel be akar avatkozni a választásokba

Egy választás egy komoly dolog, arról szól, hogy mi lesz velünk – tájékoztatta a hallgatókat Orbán. Brüsszel szerinte be akar avatkozni, hogy akadálytalanul tudják érvényesíteni a szándékaikat.

Ettől elszoktak Brüsszelben. Ez egy magyar kormány és majd mi eldöntjük, mi a jó a magyaroknak

– zárta le a témát.

Nem lehet pénzügyi eszközökkel zsarolni minket

Zsarolnak bennünket, de ami jár az jár. Nem lehet pénzügyi eszközökkel zsarolni minket. Ha mi magyarok kitartunk, akkor győzni fogunk – mondta a jogállamisági eljárással kapcsolatban a miniszterelnök.

Magyarok éljenek Magyarországon

Nem szeretnénk, hogy beleszóljanak, hogyan neveljük a gyerekeinket – mondta a miniszterelnök, aki azt szeretné, hogy magyarok éljenek Magyarországon. Nyugat-Európában szerinte van egy őrület, amely nem tartja a szülő jogának a gyerek nevelését. A miniszterelnök azt tapasztalja, hogy óriási nyomás alatt vagyunk, elkeseredett küzdelmet vívnak a gyerekek jövőjéért. Együtt kell megvédeni az ország érdekét – mondta Orbán, aki ezért tartja fontosnak a népszavazást.

Az első egy-két nap ijedtsége nagyobb volt, mint amennyire az új variáns veszélyes

Fogadják el a pedagógusok, hogy a szülőknek a gyerek a legfontosabb – így kéri a miniszterelnök a pedagógusokat, hogy vegyék fel az oltást. Az omikronnal kapcsolatban Orbán Viktor elmondta, hogy a vírus terjedésével, veszélyességével kapcsolatban egyelőre nincsen általános, tudományos álláspont. Amit most mer mondani, hogy az első egy-két nap ijedtsége nagyobb volt, mint amennyire az új variáns veszélyes.

A kormány mindenkit meg fog keresni

Nem roppantak össze az egészségügyi dolgozók, jól állja a sarat a magyar egészségügy- ezzel folytatta Orbán. Amit terveznek, hogy a kormány mindenkit meg fog keresni, „nem személyesen, hanem a digitalizáció segítségével”, akinek lejár a védettségi ideje, vagy gyengült az oltásának hatékonysága. Sokan nem is tudnak a hatékonyság csökkenéséről a miniszterelnök szerint. Beszélt arról is, hogy a következő héten minden településen oltási akcióhetet szerveznek.

A számok magukért beszélnek

A számok magukért beszélnek, az oltópontokon 1 millió oltást adtunk be, 800 ezer megerősítő és 115 ezer volt az első oltás – ezzel kezdte az interjút a miniszterelnök. Az elmúlt két hétben elmondása szerint Magyarországon az emberek biztonsága jelentős mértékben nőtt. A lakosság 27 százaléka felvette a harmadik oltást, az uniós átlag 10 százalékon van. A harmadik oltással 90 százalék fölé emelhető a biztonsági szint. Hat hónap után csökken az oltás hatékonysága – tette hozzá Orbán.

Olvasói sztorik