Belföld

Kövér Lászlót kiborította a meleg norvég Mikulás

MTI/Cseke Csilla
MTI/Cseke Csilla

Habár a múlt héten derült ki, hogy Kövér László egy tavaly februári rendezvényen arról beszélt a titkosszolgálati vezetőknek, hogy az ellenzék jelenti a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélyt, a hirado.hu mégsem erről kérdezte a házelnököt, hanem arról, hogy a norvég posta reklámjában a Mikulást homoszexuálisként ábrázolták.

Már régen találkoztunk ennyire ocsmány, gusztustalan provokációval, ami a hitünket, vallásunkat, meggyőződésünket érte

– így reagált Kövér a norvég reklámra. A házelnök arról is beszélt, hogy ha két unokájának olyan világban kell élnie, ahol a legalapvetőbb kérdésekben sincs érték- és érdekazonosság a társadalom tagjai között, az veszélyes és nehezen élhető világ lesz. Szerinte a még aktív korban lévőknek „a normalitást vissza kellene helyezni a jogaiba”, legalább 30 évet kellene visszamenni az időben, tisztázni kellene és konszenzusra kellene jutni a legalapvetőbb kérdésekben. Ilyennek nevezte, hogy a család a társadalom legfontosabb alkotóeleme, hogy mindenkinek joga van a saját vallását megélni, és hogy egy nemzet tagjai vagyunk.

A házelnök elmondta: emlékszik, hogy 2010 előtt minisztériumi döntéselőkészítő dokumentumok születtek például arról, hogy az óvodapedagógusok ne erőltessék a nemi sztereotípiákat. De ezt akkoriban még próbálták titokban tartani.

Ez a világ itt dörömböl Magyarország kapuin is most már

– mondta. Szerinte Magyarország csak annyit tud tenni, hogy a saját határainkon megállítsuk az őrületnek ezt a hullámát.

A Mikulást homoszexuálisként ábrázoló norvég posta reklámját szerinte két súlyosbító tényező még aljasabbá teszi. Egyrészt állami intézményről van szó „és nem Soros Gyuri bácsi NGO-iról”, másrészt gyermekeink legkedvesebb ünnepeinek egyikét gyalázza meg. „Mindennek van határa, csak az aljasságnak és az abszurditásnak nincs” – közölte. Kövér beszélt még Márki-Zay Péterről, alkotmányos puccsistákról, és üzent a szavazóknak, de a hirado.hu arra nem kérdezett rá nála, hogy miért beszélt titkosszolgálati vezetőknek arról, hogy az ellenzék jelenti a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélyt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik