ugyeszseg.hu
Belföld

Vallott az óbudai kéregető halálát okozó férfi

Csütörtökön az előkészítő üléssel megkezdődött Fővárosi Törvényszéken annak a halált okozó testi sértéssel vádolt férfinak a büntetőpere, aki  aki tavaly augusztus végén leütött egy hajléktalan férfit a Bécsi úton, mert pénzt kért. A férfi beütötte a fejét a térkőbe, és pár nap múlva a kórházban meghalt

A vádirat szerint a férfi nagy mennyiségű alkoholt ivott az ominózus éjszaka egy óbudai szórakozóhelyen a barátaival. A környékén tartózkodott a hajléktalan férfi is, aki többször odament a szórakozóhely teraszán dohányzó vendégekhez és kéregetett tőlük. A fiatal trágár szavakkal utasította el a kéregetőt.

A hajnali órákban a fiatal barátaival együtt távozott a szórakozóhelyről, és az annak közelében lévő Puskás-szoborcsoporthoz mentek, hogy fényképet készítsenek.

A férfi itt is odament hozzájuk, és pénzt kért a 21 éves férfitól. A fiatal nem adott neki pénzt, ezen pedig összeszólalkoztak. A fiatal ezt követően többször is megütötte ököllel a koldust, aki az ütésektől a földre esett és a térkőből készített járdaburkolatba verte a fejét.

A fiatal ekkor elszaladt a helyszínről, majd a közelben beszállt az egyik barátja által vezetett gépkocsiba, aki a járművel hazavitte őt. A mentőket a szórakozóhely egyik vendége értesítette. A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy pár nappal később a kórházban meghalt. Az ügyészség börtönbüntetést kért a fiatalra.

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint a vádlott beismerte a bűnösségét a mai előkészítő ülésen, de a tárgyaláshoz való jogáról nem mondott le és bizonyítási indítványai is voltak. A bíróság így a beismerő nyilatkozatát nem tudta elfogadni, ezért tárgyalásra utalta az ügyet.

Ajánlott videó