Belföld

Felhívta a rendőröket, hogy „beleböki a vasvellát” az ő szőlőjét locsoló szomszédba, ha nem viszik el

Getty Images
Getty Images

Két év nyolc hónap börtönre, és három év közügyektől eltiltásra ítélte a Győri Törvényszék terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés miatt azt a hatvanas éveiben járó férfit, aki azzal fenyegetőzött, hogy megöli a szomszédját, ha a rendőrség nem viszi be.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség szerint indokolatlanul enyhe büntetést kapott a férfi, ezért súlyosabb büntetés kiszabását kérték rá.

A férfi és a hetvenes éveiben járó szomszédja már évtizedek óta rossz a viszonyban volt egymással. A konfliktusaik miatt pedig már számos esetben történt rendőri intézkedés. Sőt, már több büntetőeljárás is indult a terhelttel szemben a szomszédja sérelmére elkövetett bűncselekmények miatt.

A férfi egy nyári napon úgy vélte, hogy szomszédja az ő szőlőjét locsolja a kerítésen keresztül. Ezért felhívta a rendőrséget, de intézkedés nem történt. Egy óra múlva még mindig úgy látta, hogy a szomszéd az ő szőlőjét locsolja, ezért ismét betelefonált a rendőrségre és azzal kezdett fenyegetőzni, hogy „beleböki a vasvellát” a szomszédjába, ha nem jönnek ki és nem viszik el..

A helyszínre érkező rendőrök azonnal őrizetbe vették a férfit.A férfi a szomszéd életével fenyegetőzve a rendőri szervezetet intézkedésre akarta kényszeríteni, ami terrorcselekménynek minősül.  A férfi 2 év 8 hónap letöltendő börtönt kapott. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a férfi és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a kiszabott szabadságvesztés indokolatlanul enyhe. És a korábbi büntető- és egyéb eljárások sem tartották vissza újabb jogsértő cselekmény elkövetésétől. Ezért álláspontjuk szerint szigorúbb büntetés szükséges a büntetés céljainak az eléréséhez.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik