Belföld koronavírus

Megúszhatja a börtönt a Covid-osztályon fekvő tanárnőt kivégző kínai szakács

Getty images
Getty images

Lezárta a nyomozást a BRFK annak a 38 éves kínai szakácsnak az ügyében, aki márciusban harmincszor szúrt fejbe sebészollóval egy lélegeztetőgépen lévő tanárnőt a Honvédkórház intenzív Covid-osztályán. A nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy pár nap múlva belehalt a sérüléseibe.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy már meg is kapták az iratokat, a gyanúsított pedig jelenleg is előzetes kényszergyógykezelés alatt áll és az ügyészség hamarosan dönteni fog a vádemelés ügyében.

A 38 éves kínai férfi előzőleg egy másik beteget ütött és fojtogatott, majd az őt megfékezni próbáló kórházi dolgozókra is rátámadt. A zavart férfit végül a biztonsági őrök fegyverezték le, majd a kiérkező rendőrök előállították.

A közfeladatot ellátó személy sérelmére, több ember sérelmére, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével, valamint súlyos testi sértés elkövetésével gyanúsított férfi az eljárás elején azt mondta, hogy nem emlékszik a történtekre és később sem tett vallomást.

A BRFK tájékoztatása szerint az igazságügyi elmeszakértők azt állapították meg, hogy a gyanúsított kóros elmeállapotban szenved, illetve szenvedett a bűncselekmény elkövetésekor is. A bíróság elrendelte a férfi kényszergyógykezelését. Mivel a kóros elmeállapot büntethetőséget kizáró oknak minősül ez azt jelenti, hogy a férfi várhatóan nem börtönbe kerül, hanem elrendelik az IMEI-ben való kényszergyógykezelését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik