Belföld

Egy újabb kiszivárgott felvételen arról esik szó, hogy Berki Zsolték ki vannak éhezve Városházára

Origo
Origo
A felvételen az Origo szerint Gansperger Gyula beszél egy befektetőnek a pályáztatás módjáról.

Tovább folytatódik a néhány hete kirobbant Városháza-ügy, melynek újabb fejleményeként újabb hangfelvétel került elő, ezúttal az Origo jóvoltából. Ezen az ismét felbukkanó, magát az Anonymus-csoport tagjának valló maszkos személy szerint Gansperger Gyula és egy ismeretlen befektető hangja hallható. A téma továbbra is a Városházához köthető ingatlanok adásvétele, amelyekről egy listát is közöl a videó készítője.

Kapcsolódó
Kicsoda Gansperger Gyula, aki a Fidesz főkönyvelőjéből lett a Városháza-ügy kulcsszereplője?
Végigvesszük, mit csinált az elmúlt harminc évben a Fidesz egykori pénzembere, aki bevonta egykori főnökét, Bajnai Gordont is a Városháza-ügybe.

A felvételen a befektető kezd el beszélni:

Tehát az első, ez az Etele út – Tétényi út sarok. Ezt kiírják mondjuk, 2 milliárd forintra, és ha 2 milliárd forinton meg tudjuk vásárolni, akkor mi fog történni? Nézzük végig a lépéseket.

Az első lépés, én, vagy mi szerződünk veled, te szerződsz a Berki Zsolttal, a Berki Zsolt ad egy garanciát, vagy nem tudom, valamit, azért, hogy ezt ő végigcsinálja, és utána valahogy a mesterek megkapják az ellenértéket, de nem tőlem.

Itt veszi át a szót a másik fél, akit az Origo Ganspergerként azonosít:

Nem. Azt tudom neked mondani, hogy amikor én pályáztam. Ugye én személyesen csináltam a pályázatot, hogy hiba ne legyen benne. A Zsolt mindenben abszolút segítségemre volt, átnézte, amit csináltunk, ellenőrizte, egyeztette, várták…  Várták a másik oldalon a cuccost, a portán, amikor bevittem. A Zsolt már ott volt bent, végigvitte, tájékoztatott arról, hogy beadott-e valaki más pályázatot, milyen számot írt bele.

Itt a befektető céloz arra, hogy ha volt esetleg konkurens pályázat, azt érvénytelenítették-e, mire beszélgetőtársa helyesel.

A felvételen ezután a befektető már csak keveset beszél, társa veszi át tőle a szót, és arról beszél, hogy Berki Zsoltnak feltételei voltak a pályázatokat illetően, mégpedig egy olyan struktúra felrajzolása, „aminek nagyon szigorú definíciója van, amit csak az tud megcsinálni a Zsolt szerint, akinek ők segítenek benne”. A struktúrával arra a jutalékos rendszerre utalnak a szereplők, ami már többször is felbukkant a Városháza-üggyel kapcsolatban.

Én egy dolgot szeretnék majd kérni tőletek, valamit találjatok ki, hogy milyen cégeteket írjam bele ebbe a szerződésbe, jó? Azt, hogy át kell javítani, nem érdekes, csak valamit írjunk be. Jó?!

– hangzik el az Origo által Gansperger Gyulaként megjelölt személy szájából, a felvétel végén pedig az is említésre kerül, hogy amire Berki Zsolték „nagyon ki vannak éhezve, az a Városháza”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik