Belföld

Schmidt Mária nem ad választ arra, hogy miért nem tud Szájer József kikopni az alapítványából

Balogh Zoltán / 24.hu
Balogh Zoltán / 24.hu

Szájer József vagy egy év elteltével sem mondott le kuratóriumi tagságáról a Schmidt Mária által vezetett közalapítvány kuratóriumában, vagy ha megtette, a Terror Háza Múzeum főigazgatója nem intézkedett, hogy a lemondást jogszerűen bejelentse, más személlyel pótolva a volt fideszes európai parlamenti képviselőt – írja a magyarnarancs.hu.

A birosag.hu-ra feltöltött adatok szerint ez megfelel a valóságnak: a honlap szerint a Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványnak Szájer József továbbra is kuratóriumi tagja. Noha tavaly decemberben a Népszava szerint „Szájer József a közalapítványban betöltött kuratóriumi tisztségétől megvált. Döntését nem indokolta.”

A magyarnarancs.hu  az ellentmondás feloldására az alapítvány önálló képviseleti jogával felruházott Schmidt Máriát kérte meg, aki ugyanakkor nem válaszolt a megkeresésre. „A tagcserének nincs nyoma az alapítvány nyilvántartásában, sőt folyamatban lévő eljárás sincs bejegyezve. Mint megtudtuk, legutóbb 2018-ban hajtottak végre módosítást” – írják.

Szájer Józsefet 2016-ban választották a KKTTKK kuratóriumába, és azok után mondott le elvileg kuratóriumi tagságáról, hogy tavaly november 27-én részt vett a belga járványügyi szabályok megszegésével tartott brüsszeli szexpartin, amelynek a rendőrség vetett véget. Ráadásul Szájer hátizsákjában kábítószert foglaltak le, amiről ugyanakkor a politikus azt mondta, nem volt tudomása és nem is fogyasztott belőle.

Kapcsolódó
„Szájer Józsi mostanáig sebezhetetlen volt”
Portré a bukott politikusról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik