Belföld

Az oroszok tartanak a magyarországi választásoktól Paks II. miatt

Sóki Tamás / MTI
Sóki Tamás / MTI
Korábban Dobrev Klára és Márki-Zay Péter is támadta a beruházást.

Attól tartok, hogy politikai ügyek elkerülhetetlenül felmerülnek, tekintettel a megállapodás tartalmára (…) Tekintettel a projektmegvalósítás időtartalmára, azt hiszem, hogy időről-időre felbukkannak majd problémák.

Timur Makszimov orosz pénzügyminiszter-helyettes nyilatkozta a fentiekel a Paks II. beruházással kapcsolatban a Taszsz orosz hírügynökségnek, kifejezve ezzel aggodalmát, hogy a bővítés akár el is hasalhat a Magyarországon felmerülő politikai kockázatok miatt.

Minderről a Portfolió számolt be, cikkükben azt írják, a tárcavezető több szempontból is borúsnak ítéli a kilátásokat, tekintve, hogy közelednek a magyarországi választások, a projekt teljes megépítésének időigénye pedig még legalább 8-9 év, ilyen hosszú idő alatt pedig bármi bekövetkezhet.

Hogy mondjon valami pozitívat is, Maszimov kiemelte, hogy technikai jellegű kockázatok jelenleg nem állnak fenn, mivel birtokában vannak minden szükséges engedélynek, így az orosz beruházó megkezdheti a beruházást anélkül, hogy bármiről egyezkednie kellene.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy az orosz félnél már azzal is számolnak, hogy végül semmi nem lesz a paksi bővítésből, zárt ajtók mögött pedig már olyan ötletek hangzottak el, hogy , hogy a jövőben mérnökök helyett inkább jogászokat kelle küldeni Magyarországra. A helyzetet nem könnyítette meg az sem, hogy az őszi ellenzéki előválasztáson Dobrev Klára és a versenyfutást végül megnyerő MárkiZay Péter is élesen bírálta a projektet a jelölti vitákon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik