Belföld

Váratlanul kirúgták a MÁV-Start vezérigazgatóját

Mészáros János / MTI
Mészáros János / MTI

Menesztették Kerékgyártó Józsefet, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatóját. A 24.hu birtokába jutott dokumentum szerint egy múlt heti közgyűlésen döntöttek a vezérigazgató visszahívásáról, akinek november 30. napjával nem csak a vezetői megbízatását, hanem a munkaviszonyát is indoklás nélkül megszüntetik. Bár ma még hivatalosan ő a MÁV-Start vezetője, nem volt látható a hétfő reggeli hódmezővásárhelyi tram-train átadáson, ahol pedig a teljes magyar közlekedéspolitika felvonult Palkovics László innovációs miniszter vezetésével.

Farkas Norbert / 24.hu Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Lázár János, a térség fideszes országgyűlési képviselője az első tram-train indulása előtt 2021. november 29-én.

Kerékgyártó a MÁV járműjavító cégéből, a MÁV Vagon Kft.-ből érkezett a személyszállítással foglalkozó MÁV-Start élére 2019 februárjában, és azóta párhuzamosan vezette a két szervezetet. Úgy tudjuk, onnan is távoznia kell.

Helyére az egyik helyettesét, Keresztes Pétert nevezték ki, akinek alapbérét a határozat szerint 3 millió forintban állapították meg.

Frissítünk!

A cikkünkre az alábbi közleményben reagált a MÁV Zrt.:

“MÁV-Volán-csoport célja az elővárosi és a távolsági vasúti személyszállítás további erősítése és fejlesztése. A kiemelt feladat végrehajtása érdekében 2021. december 1-jétől Keresztes Pétert, a MÁV-HÉV vezérigazgatóját nevezték ki a MÁV-START élére, aki több éves tapasztalattal rendelkezik az elővárosi személyszállítási közszolgáltatás irányításában. A MÁV-START korábbi vezérigazgatója, Kerékgyártó József közös megegyezéssel távozott a MÁV-START és a MÁV VAGON éléről. A belső átalakítások eredményeként 2021. november 23-tól a MÁV VAGON Vasúti Jármű Gyártó és Javító Kft. ügyvezető igazgatója Stánicz János lett, a termelési igazgatói feladatok ellátása mellett” – írta közleményében a társaság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik