Belföld

P. Róbert 9 évet kapott a kollégája megöléséért: „Mást tennék, ha megint ilyen helyzetbe kerülnék”

police.hu
police.hu

Kilenc év fegyházra és kilenc év közügyektől eltiltásra ítélte a Tatabányai Törvényszék azt a férfit, aki február elején halálra szurkálta az alvó szobatársát azért, mert azt képzelte, hogy szexuálisan zaklatta őt.

dr. Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy a férfi feltételesen sem bocsátható szabadságra.

Kérdésünkre válaszolta: a férfi azt mondta, hogy megbánta és sajnálja a történteket. Az utolsó szó jogán pedig kijelentette, hogy ha még egyszer ilyen helyzetbe kerülne, akkor másképp cselekedne.

P. Róbert és a későbbi áldozata a munkáltatójuk által biztosított ingatlanban, közös szobában laktak. Gyakoriak voltak az együttélésből eredő viták, mert a terhelt használta a másik férfi használati tárgyait, s kutatott az iratai között.

P. Róbert a gyilkosság előtti napon alaptalanul megvádolta a szobatársát azzal, hogy a férfi éjszaka szexuálisan zaklatta őt. Ezen a napon, miután lefeküdtek aludni, a vádlott hajnalban felébredt, eszébe jutott az alaptalan gondolata, dühében kiment a konyhába és magához vett egy 8,5 cm pengehosszúságú kést.

Ezt követően a férfi ezzel a késsel, több alkalommal mellkason, majd hátba szúrta az alvó férfit, aki a négy szúrás következtében elhalálozott. A férfi ezt követően Németországba menekült, majd két nappal a bűncselekmény után feladta magát a Tatabányai Rendőrkapitányságon, ahol marihuána fogyasztásból származó anyagot találtak a szervezetében.

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, azonban a férfi és védője enyhítésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik