Élő Belföld

Orbán Viktor: A zárás csak lassítás

Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI
Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI

A választás tétje

A miniszterelnök szerint a választások tétje, hogy maradhat-e az adócsökkentés politikája Magyarországon, vagy újra adóemelés lesz. Be is ígért már 2022-re néhányat, például az ekhó és a kisvállalati adó csökkentését. A babakötvénnyel kapcsolatban pedig elmondta, hogy jövőre megduplázzák a kedvezményeket.

Ön fizetni fog, ha a magyar kormány nem védi meg önt

Engem nem a piac érdekel, hanem a magyar emberek

– mondta Orbán Viktor a rezsicsökkentéssel kapcsolatban. Hozzátette: a piacot az emberek működtetik, az nem egy Jóistentől ránk eresztett szabályrendszer. Szerinte nem érdemes beleesni a baloldal csapdájába, abból kell kiindulni, hogy szabadok vagyunk. A rezsicsökkentésből nem lett baj, ez egy jó rendszer, ezt parasztvakításnak nevezni butaság.

A multik ettől nem boldogok, szeretnének több pénzt kivenni az ön zsebéből. Most gyerekekről, asszonyokról, családokról beszélünk

– nyilatkozta Orbán. Fel akarja ébreszteni az emberek veszélyérzetét, mert úgy látja, hogy támad a baloldal, minden héten, szinte minden nap, és a multik Brüsszelen keresztül. Ön fizetni fog, ha a magyar kormány nem védi meg önt – magyarázta Orbán.

Hova teszünk el 100 ezer börtönlakót?

Három irányból ér minket támadás a miniszterelnök szerint. Orbán Viktor elmondta, hogy a migránsok be akarnak törni Magyarországra, vagyis bűnt követnek el.

Hova teszünk el 100 ezer börtönlakót?

– tette fel a kérdést Orbán, majd meg is válaszolta: visszavisszük őket. Beszélt arról is, hogy Afganisztánt napi 30-35 ezer ember hagyja el, így minden korábbinál nagyobb nyomás lesz a határon.
Brüsszelnek abba kell hagyni, amit csinál, nem büntetni kell minket, hanem a költségeinket megtéríteni – tette hozzá a miniszterelnök.

Arra kéri a szülőket, hogy oltassák be a gyerekeiket

Szereztünk kettő millió vakcinát, az első szállítmány december 20-án érkezik – mondta a miniszterelnök a gyerekek oltásával kapcsolatban. Arra kéri a szülőket, hogy oltassák be az 5-11 éves gyerekeiket.

Egyelőre még ember is van elég

Minden az orvosok és ápolók hősiességén múlik. Úgy látom, hogy ők kitartanak – nyilatkozta Orbán Viktor, majd a béremelésekről beszélt. Az eszközeink megvannak, az ágyak, a lélegeztetőgépek rendelkezésre állnak. Egyelőre még ember is van elég. Emberfeletti munkát végez mindenki, hogy az egészségügy ne omoljon össze – mondta.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy

nagyságrendekkel nagyobbak a nyugat-európaiaknál a Magyarországon járvány idején bevethető egészségügyi kapacitások.

A járvány egy nagy tanulság; ezeket a kapacitásokat minimum vésztartalékként a jövőben is életben kell tartanunk – tette hozzá a kormányfő.

A zárás csak lassítás

A kormány két lábbal áll a valóság talaján, semmit sem zárok ki, de minden rosszat szeretnék elkerülni – mondta a miniszterelnök az ország lezárásáról.

A zárás csak lassítás, a megoldás a harmadik oltást

– tette hozzá a miniszterelnök, majd arról beszélt, hogy ő nem mond le senkiről.

Meghosszabbítják az oltási akcióhetet

Naponta 130 ezer oltást adnak be, a miniszter reménykedett ebben az eredményben. Nehéz szerinte kiismerni a magyarokat, mindig az utolsó napokon intézik az emberek az ügyeiket.

Olyan sikeres az oltási hét, hogy meghosszabbítjuk

– mondta a miniszterelnök. Leginkább a harmadik oltást veszik fel az emberek. A miniszterelnök beszélt arról is, hogy egyre többen vannak olyanok, akik két oltást vettek fel, mégis eléri őket a vírus. Ezért kell felvenni a harmadikat.

Olvasói sztorik