Belföld

Media1: Ismerkedésnek álcázott tömeges elbocsátás a Mediaworksnél

A Media1 szerint a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) tartozó Mediaworks Hungary Zrt. új vezetősége ismerkedő találkozóra invitálta csütörtökre a médiavállalat munkatársainak egy részét, a találkozó azonban legalább egy tucat ember esetében valójában elbocsátást jelentett.

A beszámoló szerint a megbeszélésre néhány perc különbséggel érkeztek a munkatársak, akik egy részével közölték, hogy nem tartanak igény a munkájukra. A cikk azt írja, hogy voltak, akiknek felajánlották, hogy a munkaviszony megszüntetése helyett házon belül kapnak valamilyen álláslehetőséget, például az Origónál vagy a Magyar Nemzetnél, de az érintettek ezt visszautasították, így papíron közös megegyezéssel távoznak.

A Mediaworksnél az elmúlt másfél hétben nagy volt a mozgás. November 15-én derült ki, hogy távozik Szabó László elnök-vezérigazgató, és a helyét Kálmán Erika vezérigazgató-helyettes veszi át, aki Heinrich Pecina, a Népszabadság bezárásáért felelős Vienna Capital Partners volt vezetőjének régi bizalmi embere. . Szabó egy miniszteri biztosi címmel vigasztalódhat.

Néhány nappal később további öt vezető is váratlanul távozott: Páldi Tamás szervezetfejlesztési vezérigazgató-helyettes, Arany János, az idén januárban kinevezett értékesítési és marketing igazgató, Paplanos Péter innovációs igazgató, Bodnár Gyula oktatási és továbbképzési igazgató, valamint Nagy Tamás digitális igazgató.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik