ugyeszseg.hu
Belföld

Vallott a diákjaival utazó budapesti tanárt villamoson hátba szúró férfi

Életveszélyt okozó testi sértés kísérete, és felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség azzal a T. Istvánnal szemben, aki 2019 decemberében  hátba szúrt egy diákjaival utazó tanárt Budapesten, az 50-es villamoson.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy a férfi vallomásának az volt a lényege, hogy ideges volt és nem állt szándékában sérülést okozni a tanárnak, hanem csak meg akarta őt ijeszteni.

A vádirat szerint a 40 éves férfi a Béke tér és Határ út között közlekedő 50-es jelzésű villamoson utazott. A Szarvas csárda téri megállónál felszállt egy budapesti általános iskola pedagógusa, és az általa kísért 17 fős nyolcadikos osztály.

A tanár és a diákok felszállását követően T. István hangon sérelmezte, hogy az egyik diák felszállás közben hozzáért. Ezt meghallva, a gyerekeket kísérő tanár a férfihez lépett, aki erre káromkodva kérdezte meg tőle, hogy mit akar.

A tanár közölte vele, hogy ő a diákokat felügyelő tanár, és kérte a férfit, hogy nyugodjon meg, mert úgyis mindjárt leszállnak. A vád szerint a férfi ekkor elővett a kabátja belső zsebéből egy 32 cm hosszú pengéjű machetét, és annak hegyét a tanár nyakához érintette, miközben közölte vele, hogy el fogja vágni a torkát, majd az állkapocs alatt meg is sebesítette vele a pedagógust. A kést T. István ezután elemelte a sértett nyakától.

police.hu

Ekkor a pedagógus úgy döntött, hogy diákjaival már a következő megállóban leszállnak a villamosról, ezért hátat fordított a vádlottnak, aki ekkor a machetével hátba szúrta.

A tanár és diákjai leszálltak a villamosról, az elkövetőt pedig a villamosvezető bejelentése alapján a rendőrök már a következő megállóban elfogták.

A tanár által elszenvedett szúrt sérülés az elkövetés eszközére és a támadott testtájékra figyelemmel a kialakultnál súlyosabb, akár életveszélyes sérülés okozására is alkalmas volt. A súlyosabb sérülés elmaradása csupán a tanár távolodó mozgásának, valamint a ruházata vastagságának volt köszönhető.

A Fővárosi Főügyészség végrehajtandó börtönt kért a letartóztatásban lévő férfire.

Ajánlott videó