Belföld

Kivégezte a szomszéd macskáját, szerinte megette a tengerimalacait

Állatkínzás miatt emelt vádat a Gyöngyösi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki bosszúból brutálisan kivégezte a szomszédja macskáját, mert szerinte az  korábban megette a tengerimalacait.

A Heves Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint az állat egy menhelyről elhozott cica volt, s azt nagy szeretettel gondozták, jól tartották és rendszeresen vitték állatorvoshoz a gazdái.

Az egyik júliusi napon azonban a férfi egy be nem azonosított szúró eszközzel bosszúból kivégezte a középkorú pár házi macskáját.

A cselekményre a reggeli órákban derült fény, amikor a macska gazdája rajtakapta a terheltet,  amint a véres tetemet éppen bedobta a saját szemeteskukájába. Az ügyészség próbaidőre felfüggesztett fogházat kért a férfire. 

De a Heves Megyei Főügyészség közjogi szakága is fellépett vele szemben, mivel a cselekményével megszegte az állatvédelmi törvény szigorú rendelkezését, mely szerint állat életét elfogadható ok, vagy körülmény nélkül kioltani nem szabad. A Heves Megyei Főügyészség pert indított a férfi ellen, annak érdekében, hogy a polgári bíróság három évre tiltsa el őt az állattartástól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik