Belföld

Három kiló kokaint szerzett be egy cégvezető a bűntársaival

police.hu
police.hu

Jelentős mennyiségű kokainnal az autójában bukott le egy férfi még tavaly szeptemberben Hegyeshalomnál, amikor az országba belépésre jelentkezett. A drogot szállító autót követő férfit és nőt ugyancsak lekapcsolták.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint tavaly szeptemberben merült fel infó arról, hogy két férfi és egy nő nagy mennyiségű drogot akar behozni Hollandiából. A rendőrök az ominózus éjszaka a hegyeshalmi határátkelőhely belépő forgalmában ellenőriztek egy gépkocsit, amit egy 38 éves siófoki férfi vezetett.

Az autó átkutatásakor a drogkereső kutya, haleledelek közé rejtve, 1099,8 gramm kábítószergyanús anyagot talált. A nyomozók azt is tudták, hogy az elfogott férfi két társa 70 kilométeres távolságból követi a drog útját egy másik kocsival.

police.hu

Később ezt a járművet is megállították a határátlépéskor, és a 42 éves balatonszabadi lakcímmel rendelkező férfit, valamint a mellette ülő 47 éves székesfehérvári nőt szintén elfogták, majd mindannyiukat előállították.

Kiderült, hogy az elfogott Sz. Ramóna Ildikó közreműködésével, az ő kapcsolatrendszerén keresztül vásárolták a 42 éves H. Zsolttal közösen a jelentős mennyiségű kokaint, amelynek kiemelten kockázatos Magyarországra szállítását a 37 éves V. Bertalan János hajtotta végre.

Sz. Ramóna Ildikó székesfehérvári lakcímén  3,34 gramm kokaint, csekély mennyiségű marihuána növényi törmeléket, és két nagy értékű személygépkocsit foglaltak le. H. Zsolt lakcímén szintén találtak a nyomozók csekély mennyiségű kábítószert, míg a V. Bertalan Jánosnál végrehajtott kutatáskor nem került elő kábítószergyanús anyag.

A nyomozás során beszerzett adatok, tanúvallomások, illetve a gyanúsítottak vagyoni, jövedelmi viszonyainak, személyi körülményeinek feltárásakor az eljárók megállapították, hogy a tettestársak közül az akkoriban cégvezetőként dolgozó H. Zsoltnak állhatott módjában, hogy pénzügyileg finanszírozza a kokain 10-15 millió forintos vételárát.

A büntetőeljárásban szintén egyértelművé vált a 47 éves nő, és a 42 éves cégvezető drogok kereskedelmével is foglalkozott. Sz. Ramónát és H. Zsoltot jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem, míg V. Bertalan Jánost különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásával gyanúsították meg.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság lezárta az ügyet, és vádemelési javaslattal megküldte az ügyészség felé.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik