Belföld koronavírus

Müller Cecília újra aktív, és ilyeneket mond: Ahhoz hogy ne fertőződjünk meg, a leghatékonyabb módszer a védőoltás felvétele

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Friss kormányzati videóban tűnik fel a Müller Cecília, akit viszonylag ritkán láthatott a hazai nyilvánosság, amióta nem tartja meg napi sajtótájékoztatóit. A friss videó bár rövid, mégis igen sokrétűre sikerült.

A bejelentkezéskor azt mondja a tiszti főorvos:

Az egyik oltóponton vagyunk, látható, hogy nagyon nagy a forgalom. S nagyon nagy örömömre szolgál, hogy élnek a lehetőséggel az emberek, meghallották a megszólításunkat, hiszen a tegnapi napon már több mint 131 ezren felvették a védőoltást.

Ehhez aztán hozzáteszi, hogy 105 ezren vették fel a harmadik védőoltásukat, ezzel megerősítették a szervezetüknek immunrendszerét, tehát hozzájárultak ahhoz, hogy a delta variáns által is védettek legyenek.

Örömteli hangon jelenti be, hogy „több mint 18 ezren az első védőoltásukat is felvették. Örülök annak, hogy elkezdték azt az utat, amely során védetté válnak. Köszönöm azt, hogy felismerték ennek a jelentőségét, felelősséget éreznek saját egészségük és a többi embertársuk egészsége iránt.”

Ezután ismét optimista hangra vált Müller, noha Magyarország több tekintetben is a legrosszabb mutatókkal rendelkezik az átoltottsági és halálozási statisztikákat tekintve az unióban.

Kapcsolódó
Ez az egy ábra tisztán megmutatja, milyen összefüggés van a halálozási és az átoltottsági mutatók közt
Uniós statisztikákat hasonlítottak össze, a helyzet elég egyértelmű.

Azt is mondja Müller:

Rendkívül sikeres az oltási akcióhét. Sokan megjelentek az oltópontokon.

Végül azt állítja, hogy ez „a vírus nem válogat, terjed, emberről emberre, és ahhoz hogy ne fertőződjünk meg, a leghatékonyabb módszer a védőoltás felvétele.”

Az bizonyosan hasznos, hogyha valaki felveszi az oltást, jelenlegi tudásunk szerint ezzel nagyon nagyot nőnek az esélyei, hogy sikeres birkózzon meg a vírussal. Ugyanakkor arra nincs semmilyen adat, hogy az oltás a fertőzéssel szemben is védene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik