Belföld koronavírus

Nem lesz mindegy december 1-jétől, van-e a gyerekét iskolába kísérő szülőnek védettségi igazolványa

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Kásler Miklós, emberierőforrás-miniszter új határozatot hozott, ennek értelmében pedig december 1-jétől alapesetben megkövetelik a védettségi igazolványt a köznevelési intézményekbe járó gyerekek szüleitől. A Telex által megismert levél értelmében a köznevelési intézményben való belépés csak akkor engedélyezhető a szülők számára, ha van védettségi igazolványuk.

De a határozat az iskolaigazgatók (és más köznevelési intézmény vezetője) kezébe ad egy lehetőséget: az igazgató határozhatja meg, hogy a védettségi igazolvánnyal nem rendelkező, a gyerekét iskolába vagy onnan elkísérő felnőtt meddig mehet be az intézménybe. (De ha nem határoz meg ilyen határvonalat az intézményvezető, akkor a fő szabályból az következik, hogy a védettségi igazolvánnyal nem rendelkező szülő nem mehet be egyáltalán az épületbe.)

A különbségtétel nem új. Október 21-én Kásler Miklós olyan határozatot hozott, amellyel a szalagavató bálokon írta elő a védettségi igazolványt a szülőknek és a családtagoknak, emlékeztet a portál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik