Belföld koronavírus

A Momentum elnökeként elsők között Novák Katalinnak üzent Donáth Anna

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Ingyenes tesztelést sürget azoknál a családoknál, ahol a gyerek osztályában covidost találtak.

Vasárnap óta Donáth Annának hívják a Momentum elnökét, miután a párt EP-képviselője az elnökválasztáson a szavazatok 57 százalékát begyűjtve felülkerekedett Orosz Anna újbudai alpolgármesteren és Hollai Gábor,  XVI. kerület önkormányzati képviselőn.

A párt frissen megválasztott vezetőjeként Donáth elsők között Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszternek üzent egy Facebookra feltöltött videóban. A Momentum elnöke arra szólította fel a minisztert, hogy a kormány nyújtson támogatást covid-tesztelésben azoknak a családoknak, ahol a gyerek osztályában igazolt fertőzöttet találtak.

Donáth Anna szerint a kormány se nem emberbarát, se nem családbarát, mert semmilyen segítséget nem nyújtott az iskoláknak és a diákoknak, nem írtak elő semmiféle protokollt a vírus iskolai megjelenésére.

Se a családok, se az iskolák nem kapnak se információt, se támogatást és semmilyen segítséget. Az a gyakorlat, hogy ha egy osztályban találnak egy covidost, akkor az egész osztályt hazaküldik több napra. Az ez idő alatti távoktatás felelősségét a kormány rátolta az iskolákra

– mondta Donáth a videóban, ahol megfogalmazta azt is, hogy a kormánynak támogatást kellene adnia a covid-tesztre azoknak a családoknak, ahol az iskolába járó gyerek osztályában fertőzötteket találtak. Az ilyen családoknak ugyanis a Momentum elnöke szerint több tízezer, de akár 100 ezer forintot is ki kell fizetnie akkor, ha szeretnék megtudni, hogy a gyerek hazavitte-e a vírust.

Ha a kormány komolyan gondolja a családok segítését és védelmét, akkor Novák Katalinnak kötelessége lenne most a sarkára állnia és segítenie a családokat.

Donáth végezetül rámutatott arra, hogy a környező országokban, Romániában, Ausztiában és Csehországban mát tesztelik az iskolásokat, szerinte idehaza is ezt a gyakorlatot kellene folytatni, mert mint fogalmaz, a kontaktkutatás és a tesztelés életeket menthet.

Kapcsolódó
Donáth Anna: Egyesek az ellenzékben úgy gondolják, hogy az előválasztás után hátra lehet dőlni
A Momentum új elnöke szerint az ellenzék az elmúlt egy hónapot kidobta az ablakon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik