Belföld

Fizetés nélkül szállt meg a debreceni szállodában egy lengyel turistacsoport

Vádat emelt a Debreceni Járási Ügyészség azzal a lengyel férfival szemben,  aki hamisított banki bizonylattal igazolta a szállásdíj megfizetését.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a terhelt 2017. augusztus 22-én délután az egyik lengyel utazási iroda képviselőjeként lefoglalt 22 szobát 42 fő részére az interneten, az egyik debreceni szállodában.

A férfi a foglalás során átutalásos fizetési lehetőséget kért és 2017. augusztus 23-án elektronikus úton megküldött a szálloda részére egy pénzintézet fejlécével ellátott hamis banki igazolást, ami valótlanul azt tartalmazta, hogy a közel 1 200 euró összeget átutalta a szálloda bankszámlájára.

A férfi egy nappal később megjelent a lengyel turistacsoporttal a szállodában és igénybe vették annak szolgáltatásait. A másnapi távozáskor a férfi a korábban megküldött hamis banki igazolással megvezette a szálloda recepciósát a szállásdíj megfizetése kapcsán. 

A szálloda csak a turistacsoport távozása után észlelte, hogy nem érkezett meg az összeg a bankszámlájukra. A férfi több mint 363 ezer forintos kárt okozott a sértettnek, ami nem térült meg. A Debreceni Rendőrkapitányság által lefolytatott nyomozás során a sértett kérte a kárának megtérítését, s polgári jogi igényt terjesztett elő.

A Debreceni Járási Ügyészség pénzbüntetést kért a kisebb kárt okozó csalással és hamis magánokirat felhasználásával vádolt férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik