Belföld

Fagyasztóládában hozták be a drogot, vádat emeltek ellenük

police.hu
police.hu

Kábítószer-kereskedelem miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség azzal a négy férfival szemben, akiknél csaknem 17 kiló drogot találtak az elfogásuk során.

A vádlottak között van két magyar drogkereskedő, egy horvát férfi, akitől a kábítószert rendelték, valamint egy olasz férfi, aki szállította a drogot.

A 47 éves és a 45 éves magyar férfi Budapesten kereskedett a droggal 2018 őszétől. Előbbi szerezte be nagyobb tételekben, majd azok egy kisebb részét az óbudai lakásán tárolta és értékesítette. A kábítószerek nagyobb részét azonban magyar társa újbudai lakására vitte, aki a kábítószereket csomagolta-adagolta és jellemzően itt értékesítette, a bevétel túlnyomó részét pedig átadta a 47 éves cinkostársának.

A vád szerint a 47 éves férfi a 2019 május 25-e előtti hetekben tíz kiló marihuánát rendelt meg egy 27 éves horvát férfitól, aki egy ismerősét, egy olasz férfit bízta meg azzal, hogy a megrendelt kábítószert sofőrként, Németországból Magyarországra szállítsa.

A 40 éves olasz férfi egy németországi ismerősétől kölcsön vett egy kisteherautót. A horvát férfi ezután a jármű rakodóterében, egy fagyasztóládában helyezte el a leszállítandó marihuánát.  A horvát férfi a kisteherautót az út során kocsival kísérte, így biztosította a kábítószer szállítását.

Ezalatt a 47 éves magyar kábítószer-kereskedő a drog zavartalan átvétele érdekében megkérte egy ismerősét, hogy rövid használatra bocsássa rendelkezésére a Pomázon lévő autószerelő műhelyét. A külföldi terheltek Ausztrián keresztül utazva, 2021. május 25-én az éjjeli órákban érkeztek meg a pomázi autószerelő műhelyhez, ahol a 47 éves magyar férfi a kábítószerek vételáraként 22 ezer eurót adott át nekik.

ugyeszseg.hu

A vádlottak ezután megkezdték a fagyasztóládában lévő 48 darab vákuumfóliázott, egyenként kb 250 gramm tömegű marihuána átpakolását egy sporttáskába, amikor a rendőrök lecsaptak rájuk, és a mintegy tíz kiló tömegű marihuánát, valamint az annak vételáraként átvett pénzt lefoglalták. Ugyanebben az időben a rendőrök a két magyar férfi óbudai és újbudai lakásán is több kilogramm kábítószert (amfetamint, MDMA-tartalmú tablettát, marihuánát) találtak.

A Fővárosi Főügyészség kábítószer-kereskedelem miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken, amit a két magyar férfi jelentős mennyiségű kábítószerre követett el. A főügyészség végrehajtandó fegyház- illetve börtönbüntetést, pénzbüntetést, vagyonelkobzást kért a banda tagjaira, azzal, hogy a két külföldit tiltsák ki Magyarország területéről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik