Belföld

Tényleges életfogytiglant kértek a szegedi bozótvágós kettős gyilkosra

police.hu
police.hu

Vádat emelt a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség azzal a hajléktalanként élő férfival szemben, aki bozótvágóval végzett januárban az ismerőseivel Szegeden.

A többszörösen büntettet előéletű Ó. Györgyöt különös kegyetlenséggel, több, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés és más bűncselekmények miatt állítják bíróság elé.

A két sértett és a harmadik társuk Újszegeden, egy kiserdőben alakítottak ki fából és fóliából lakóhelyiséget. Ó György az alkalmi ismerősük volt. A terhelt kihasználta az egyik férfi távollétét, beköltözött lakrészébe, és néhány napot ott aludt. A visszatérő férfi ezt észlelte, és elzavarta Ó Györgyöt.

police.hu

Ő  január 6-án visszatért az erdőbe, és egy 50 centis, fanyelű bozótvágót és egy kés is volt nála. A bozótvágóval többször is fejen ütötte az alvó áldozatait, majd nyakon szúrta. A két férfi a helyszínen meghalt. Az órák múlva visszatérő harmadik társuk nem észlelte a történteket, a sötétben lefeküdt aludni, csak a helyszínre érkező rendőrök ébresztették fel.

Ha nem lett volna távol, valószínűleg őt is megöli a vádlott. A főügyészség tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetést kért a letartóztatásban lévő férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik