Belföld koronavírus

Sok a hamis védettségi igazolvány, több ügyben is nyomoz a rendőrség

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Hamis védettségi igazolványok miatt 17 ügyben nyomoz a rendőrség – írja a Blikk, amely szerint két másik esetre vonatkozóan már megküldték a vádemelési javaslatot az ügyészségre.

A lapnak adott rendőrségi tájékoztatásból kiderül az is, hogy a 19 büntetőeljárás közül 8 közokirat-hamisítás, 9 vesztegetés, 1 zsarolás, míg 1 védettségi igazolással való visszaélés miatt indult. A Budapesti Rendőr-főkapitányságon ezek közül 5 büntetőeljárás van folyamatban vesztegetés miatt.

Megjegyezték az ORFK részéről azt is, hogy az eljárásokban érintettek egészségügyi állapotával, esetleges kórházi kezelésével kapcsolatban a rendőrség nem kezel adatot.

A lap az oltástagadó család ügyében is érdeklődőtt a rendőrségnél arról, elrendeltek-e nyomozást. Mint ismert, az intenzív osztályra és lélegeztetőgépre került egy olyan négytagú család, amelynek minden tagja trükközött a védettségi igazolvánnyal, és egyikük sem volt beoltva. A családfő a koronavírus miatt életét vesztette. A Blikknek az Országos Rendőrfőkapitányság azt a választ küldte, hogy

az oltásellenes család ügyében a BRFK-ra nem érkezett feljelentés, így eljárás nem indult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik