Belföld

Tagadja tettét a TV2-t robbantással fenyegető férfi

Róka László / MTVA
Róka László / MTVA

Pénteken az előkészítő üléssel megkezdődött a Pesti Központi Kerületi Bíróságon annak a folytatólagosan elkövetett közveszéllyel fenyegetéssel, zaklatással és személyes adattal való visszaéléssel vádolt 24 éves férfinek a büntetőpere, aki robbantással fenyegette meg a TV2-t.

A vádirat szerint a férfi létrehozott egy álnévvel ellátott profilt az egyik közösségi oldalon. Ehhez a profilhoz azonban jogosulatlanul, más közösségi oldalt használó, valós személynek a profilképét töltötte fel.

A férfi ezt követően fenyegető üzeneteket küldött a TV2  több dolgozójának márciusban. Az üzenetekben a székház felrobbantását, illetve a címzettek és családtagjaik ellen erőszakos cselekmény elkövetését helyezte kilátásba, arra az esetre, ha a csatorna műsorvezetői és műsorai továbbra is az általa sérelmesnek tartott magatartást tanúsítják.

Az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetést kért a férfira azzal, hogy a korábban kiszabott 1 év 4 hónapos felfüggesztett szabadságvesztésének a végrehajtását is rendelje el, amit ugyancsak közveszéllyel fenyegetés miatt kapott.

A vádlott azonban nem ismerte be bűnösségét és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról sem. Miután a bizonyítási indítványok elhangoztak, a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet, amelyet a férfi meghallgatásával meg is kezdett.  A következő, február 4-i tárgyalási a tanúkat és a szakértőket fogják meghallgatni majd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik