Belföld

Ököllel verte a csecsemőjét egy kaposvári férfi, a babának eltört a koponyacsontja

police.hu
police.hu

Ököllel esett a síró csecsemőjének egy 25 éves férfi Kaposváron. A hat hónapos kisbaba súlyos koponyasérüléseket szenvedett.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a kaposvári férfi együtt volt otthon napközben az élettársával és a hat és fél hónapos kisbabájukkal.

Miközben az anya magukra hagyta őket, hogy tápszert készítsen, a gyermek sírni kezdett. Ez annyira felidegesítette a pihenni vágyó férfit, hogy többször is megütötte ököllel a csecsemőt.

Az időközben visszaérkező anya maga is látta a bántalmazást, de a gyermeket ennek ellenére is csak napokkal később vitte el orvoshoz. A vizsgálat során kiderült, hogy a babának súlyos sérülései vannak, és eltörött a koponyacsontja.

A nyomozás során a kaposvári rendőrök megállapították, hogy nem ez volt az első ilyen bántalmazás. Három hónappal korábban egyszer már megütötte az apa a gyermeket, de a 25 éves nő ekkor – a csecsemő látható sérülése ellenére – sem fordult orvoshoz.

A rendőrök kiskorú veszélyeztetésének megalapozott gyanúja miatt mindkét szülőt kihallgatták. Az apát továbbá súlyos testi sértés elkövetésével is gyanúsítják. B. Tibort őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását. P. Klaudiával szemben szabadlábon hagyása mellett folyik a büntetőeljárás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik