Belföld

Tiborcz István kinézett magának egy Michelin-csillagot, és meg is pályázzák a minősítést

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

A HVG arról ír, hogy zöld Michelin minősítésre pályázik Orbán Viktor kormányfő vejének november 17-én megnyílt újabb étterme, a Clarisse, amelyet a turai Ybl-kastély építtetőjének, Schossberger Zsigmondnak az unokájáról neveztek el.

Tiborcz István cégcsoportja, a BDPST a lapnak azzal magyarázta ezt a magabiztosságot, hogy „a Michelin-csillagokkal fémjelzett legmagasabb szintű csúcsgasztronómia világszerte olyan célközönséget szólít meg, amely akár hosszabb külföldi utazást is hajlandó megszervezni csak azért, hogy részesülhessen az adott élményben”.

A cikk szerint ugyanakkor „meglepő ez a magabiztosság a vidéki helyszínen, miközben Budapesten még mindig csak óvatoskodva nyílnak újra a járványtól letaglózott éttermek”, ráadásul a turai kastélyba vezető út Pest megye meglehetősen lerobbant vidékén halad át.

A HVG szerint a Clarisse konyhájában felhasznált alapanyagokat idővel a kastély kertjében termelik majd meg, de legalábbis az 50 kilométeres körzetében, amivel a Botaniq kastélyszálló felkerülhet a nemzetközi gasztronómiai térképre.

Kapcsolódó
Hogyan kerül egy bűnügyi zár alatt lévő szálloda Mészáros Lőrinchez, aztán Tiborczhoz?
Miközben a NER nagyjai adják-veszik a mátraházi szállodát, az ingatlan évek óta rendőrségi és bírósági kényszerintékedés alatt van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik