Belföld

Elítélték a polgármestert, aki egy dolgozót molesztált a hivatalban

Bűnösnek találták, és elítélték Czibere Józsefet, Tyukod független polgármesterét. A szeméremsértéssel és testi sértéssel vádolt tyukodi polgármestert a mátészalkai bíróság 300 ezer forint pénzbüntetéssel, illetve a bűnügyi költség megfizetésével sújtotta – erről számolt be a Blikk.

Az eset még 2017-ben kezdődött. Ebben az évben hunyt el a tyukodi hivatal anyakönyvvezetőjének, Némethné Kiss Pálma férje. Ezután nem sokkal a polgármester bement az anyakönyvvezető hivatali szobájába, és a vád szerint úgy megszorította a „közeledése ellen tiltakozó nő karját, hogy az megsérült, majd megfogta a mellét és belemarkolt a fenekébe” – írja a Blikk. A lap hozzáteszi: nyíltan senki nem mert kiállni az asszony mellett, mindenki az állását féltette. Az anyakönyvvezető azonban nem hagyta annyiban, látleletet vetetett és bíróságra vitte az ügyet.

Feljelentést is tett, ugyanakkor a nyomozás bár hónapokig tartott, ám ezt a rendőrség bizonyítékok hiányában lezárta. Az ügyészség később megállapította, hogy a rendőrség hibázott.

A polgármester – bár nem jelent meg a bíróságon – fellebbezett az ítélet ellen. A Blikknek Némethné Kiss Pálma azt mondta: „Akkor sem adom fel, végigcsinálom. És ha kell, leperelem a polgármesterről a gatyáját is, hogy örök életre elmenjen a kedve a molesztálástól.”

Kapcsolódó
Zaklatásért elítélték a volt fideszes polgármestert, aki szexuális felvételekkel állhatott bosszút
Borsodi Lászlót jogerősen 1 év 10 hónap szabadságvesztésre ítélték azokért a tettekért, amelyeket Levelek kormánypárti polgármestereként követett el. Beismert mindent, a büntetése végrehajtását három évre felfüggesztették.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik