Belföld

Hat évet kaptak a 11 éves fogyatékos kislánnyal erőszakoskodó férfiak

Hat év fegyházra ítélte a Győri Törvényszék azt a két férfit, akik szexuálisan bántalmaztak egy 11 éves fogyatékos kislány egy Győr közelében lévő községben. A Győri Fellebbviteli Főügyészség szerint túl enyhe büntetést kaptak, ezért lényegesen súlyosabb büntetést kértek a férfiakra.

A kislány édesapja és az idősebb férfi mostohatestvérek. 2018 augusztusában a gyermek egyedül tartózkodott otthon, és a szülői tiltás ellenére is beengedte a házba a két férfit.

Az ügyészség tájékoztatása szerint először a fiatalabb férfi bántalmazta szexuálisan a kislányt, majd miután távozott a házból, bement a másik férfi és ugyanezt tette a gyermekkel. A kislány végül azt mondta neki, hogy segítségért fog kiabálni, ezért az idősebb férfi is távozott. A gyermek a vele történteket órákkal később egy ismerősének mondta el.

A bíróság hat év fegyházra ítélte az elkövetőket, és véglegesen eltiltotta őket minden olyan foglalkozás gyakorlásától, amely tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi. Az ügyész súlyosabb büntetést kért rájuk, míg a férfiak és védőik felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbeztek.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a kiszabott szabadságvesztések indokolatlanul enyhék. A kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények gyakoriak, emiatt pedig szigorúbb felelősségre vonás szükséges.

A férfiak visszaéltek a 11 éves, pszichés állapota miatt még fokozottabban kiszolgáltatott gyermek helyzetével. És rövid időn belül, egymás után valósították meg a kislány erkölcsi és lelki fejlődését veszélyeztető cselekményeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik