Belföld koronavírus

Csak az oltás? Csak a Fidesz? Sokan kihagyták a kongresszust

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

352 küldött nem jelent meg a tisztújításon, így érthető, miért kapott jóval kevesebb szavazatot Orbán Viktor, mint két éve.

A Fidesz 29. tisztújító kongresszusára 1472 küldöttet vártak több mint nyolcszáz településről. Csaknem egynegyedükre hiába – írja a Népszava. A lap többszöri próbálkozására a párt sajtóosztálya elárulta, 1120-an voltak ott a Hungexpón, közülük csak 1070-en szavaztak.

A pártelnöki tisztségért ismét kihívó nélküli induló Orbán Viktor most 1061 szavazatot kapott, míg 2019-ben, az előző tisztújításnál  1406-at.

Kapcsolódó
Orbán Viktor: Azt ajánljuk Magyarországnak, hogy akarjon többet
A kormányfő úgy érzi, a legjobb korban van, ezért vállalta el ismét a Fidesz vezetését. Esze ágában sincs kilépni az EU-ból, inkább változást követel. Orbán szerint a Fidesz programja mögött elsöprő társadalmi többség áll, kérdés, választási többség is lesz-e belőle.

A Hollik István által előzetesen közölt adatokkal összevetve az látszik, hogy

352 küldött nem jelent meg a tisztújításon.

Mivel a kommunikációs igazgató jelentette be azt is, hogy csak oltott személyek vehettek részt a kongresszuson, így a Népszava nem zárja ki, hogy az oltatlanok, vagy olyanok hagyták ki a tisztújítást, akik nem akartak részt venni egy zárt térben megtartott tömegrendezvényen.

Korábban lapunkkal a Fidesz sajtóirodája azt közölte, hogy a kongresszus után senki sem jelezte, hogy megbetegedett volna.

Kapcsolódó
A Fidesz azt állítja, senki sem jelezte, hogy megbetegedett volna a kongresszuson, pedig Fürjes már hétfőn kiposztolta
Fürjes hétfőn este jelentette be, hogy megfertőződött, vasárnap még maszk nélkül fotózkodott a kongresszuson.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik