Belföld

Két fajtatiszta juhászkutya kilövésével vádolnak egy vadászt

Vádat emeltek azzal a hivatásos vadásszal szemben, aki tavasszal lelőtt két, az otthonából elkóborolt német juhászkutyát. Az egyik állat elpusztult, a másikat sikerült megmenteni.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség a vadászt és megbízóját minősített állatkínzás kísérletével és rongálással vádolja. Egy Szeged környékén élő nő tavaly április 27-én vette észre, hogy a tanyája mögötti, villanypásztorral körbekerített legelőn egy széttépett báránya fekszik.

Körbekérdezve megtudta, hogy a környéken kóborol két német juhász, amelyeket utóbb maga is látott. Mint később kiderült, az állatok elkóboroltak gazdájuktól, és ideiglenesen egy közeli tanya tulajdonosa fogadta be őket. A nő felhívta hivatásos vadász ismerősét, azt kérve, hogy lője ki az állatokat.

A férfi terepjáróval körbejárta a környéket, a tanya tornácán fekvő kutyákat semleges területre hívta, majd golyós puskával, egy-egy lövéssel leterítette mindkettőt. Az egyik azonnal elpusztult, míg a másik, súlyosan megsérült állatnak sikerült visszafutnia a tanyára. Az elpusztult kutyát a férfi dögkútba dobta.

Időközben a közösségi oldalakon megjelent felhívásra jelentkezett az állatok gazdája is, aki a megsebzett kutyát állatorvoshoz vitte, így sikerült megmenteni az életét. A vádlottak a sértettnek az egyik fajtatiszta kutya elpusztításával 250 ezer, a másik megsebesítésével 102 ezer forint kárt okoztak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik