Belföld

Hőgutát kaptak és elpusztultak a kocsiban hagyott rendőrkutyák, állatkínzással gyanúsítják a gazdájukat

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Állatkínzás miatt folytat nyomozást a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség egy volt rendőrrel szemben.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint a volt törzsőrmester kutató szolgálatot hajtott végre a Udvari Közúti Határátkelőhelyen tavaly szeptember 3-án reggel hét és délután három között két szolgálati kutyával. A szolgálatba pedig magával vitte az egyik saját tulajdonú kutyáját is.

A volt rendőr tizenegy körül a kutyákat az általa használt szolgálati gépjárműben, a határátkelőhely szolgálati parkolójában helyezte el. A gyanúsított a két szolgálati kutyát a gépjármű csomagterébe zárható fém szállítóketrecbe, míg saját kutyáját a gépjármű hátsó ülésén, műanyag szállítóboxba tette.

ugyeszseg.hu

A megalapozott gyanú szerint a volt rendőr annak ellenére sem ellenőrizte a kutyákat és nem gondoskodott a létszükségleteikről és a kocsi szellőzéséről 12 óra 50 és 15 óra 30 perc között, hogy ezt a szolgálati feladatai lehetővé tették volna.

A kutyák elhelyezésére szolgáló gépjármű a 23C° körüli külső hőmérséklet és egyéb időjárási tényezők következtében oly mértékben felmelegedett, hogy az abban uralkodó hőmérséklet a kutyák hőstressz általi fulladásos elhullásához vezetett.

A kutyák a pusztulásukhoz vezető folyamat során különös szenvedésnek voltak kitéve. A gyanúsított tagadta a bűncselekmény elkövetését, érdemi védekezést terjesztett elő és panaszt jelentett be a gyanúsítás ellen. A rendőr szolgálati viszonya időközben megszűnt. A volt rendőr akár három évet is kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik