Belföld

Hat éven át erőszakolta a nevelt lányát, akinek gyereke is lett tőle, tíz évet kértek rá

Minősített szexuális erőszak és további bűncselekmények miatt emelt vádat a Fejér Megyei Főügyészség azzal a férfival szemben, aki 15 éves kora óta rendszeresen erőszakolta a nevelt lányát. A hat éven át tartó szexuális erőszakból egy gyermek is született.

Jászberényiné Király Teodóra, a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője lapunknak azt mondta, hogy tíz év fegyházat és tíz év közügyektől eltiltást kértek a férfire.

Kérdésünkre elmondta, hogy a vádlott tagadta a szexuális erőszakot, de azt elismerte, hogy tőle van a gyerek.

Azzal védekezett, hogy a nevelt lánya felnőtté válása után létesítettek csak egymással kapcsolatot, melyet a lány akart

– mondta a szóvivő.

A férfi és a nő egy Fejér megyei településen élt a nő korábbi házasságából származó gyermekével. A nő három műszakban dolgozott Székesfehérváron, így a kiskorú gyermeke rendszeresen egyedül maradt a férfivel.

Egy idő után azonban megváltozott a kislánnyal való korábbi jó kapcsolata. Rendszeresen ellenőrizte a telefonját és nem engedte el bulizni a társaival, amikor pedig késve érkezett haza, megpofozta és szidta.

Emiatt, illetve az erőbeli, életkori különbség miatt a gyermek félt a nevelőapjától. A férfi ezt felismerve és kihasználva tizenöt éves kora óta heti rendszerességgel fajtalankodott vele. Még a nagykorúvá válását követően is veréssel fenyegette, hogy ne tanúsítson ellenállást és ne szóljon senkinek sem a történtekről. Ezért aztán az anyja sem tudott arról, hogy milyen borzalmakat művel a párja évek óta a lányával.

A rendszeresen megerőszakolt fiatal lány azonban teherbe esett és 2017-ben gyermeke született a nevelőapjától, akit tavaly tavasszal saját maga jelentett fel végül. A szörnyűségeken átmenő fiatal jelenleg az élettársával él, akivel közösen nevelik a kicsit.

Az ügyészség tíz év fegyházat kért a férfire azzal, hogy minden olyan foglalkozástól és tevékenységtől tiltsák el, amelynek keretében 18 év alatti személlyel kapcsolatba kerülhetne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik