Belföld

Megerőszakolta exét a 18 éves barátnőjét megfojtó Ladik utcai gyilkos

Szerdán az előkészítő üléssel megkezdődött a Fővárosi Törvényszéken annak a különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolt Sz. Tamásnak a büntetőpere, aki 2019 szeptemberében brutálisan összeverte, majd megfojtotta a 18 éves barátnőjét Óbudán, egy Ladik utcai romos épületben.

A férfi és a fiatal lány két és fél évvel ezelőtt ismerkedett meg egymással egy baráti társaság révén, majd röviddel ezt követően párkapcsolat alakult ki közöttük. Sz. Tamásnak munkahelye és lakóhelye nem volt, általában barátainál aludt, a megélhetését főként kölcsönökből, illetve kéregetésből fedezte, idejének nagy részét pedig a Nyugati téren, a barátaival való céltalan csellengéssel, gördeszkázással, grafitizéssel töltötte.

A 18 éves lány egy hónappal a megismerkedésük után elköltözött a nevelőszüleitől, mert azok nem támogatták a férfival való párkapcsolatát. Elköltözését követően a lány egyre rendszertelenebbül tartotta a kapcsolatot a családjával, a középiskolai tanulmányait is elhanyagolta, az érettségi vizsgáit sem tette le. A férfival való kapcsolata azonban egy idő után romlani kezdett, gyakran összevesztek, a férfi pedig ilyenkor agresszívan viselkedett.

Az ominózus nap ismét összebalhéztak és a férfi brutálisan összeverte a lányt, majd megfojtotta. Sz. Tamás a bűncselekmény után lemeztelenítette az áldozatát, majd otthagyta a holttestet és lelépett a helyszínről. A nő holttestét csak tíz nappal később találta meg egy füvet nyíró kertész.

Az ügyész 18 év fegyházat kért a férfire a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért arra az esetre, ha mindent beismert volna és lemondott volna a tárgyalás jogáról is. Ebből azonban semmi nem lett, mert a férfi tagadta a bűnösségét az előkészítő ülésen, majd egyesítettek az ügyéhez egy másik nagyon csúnya ügyet is, ami súlyos börtönéveket jelenthet majd pluszban a számára.

A brutális gyilkossághoz egyesített büntetőügy vádirata szerint Sz. Tamás nemcsak megverte 2017-ben az akkori élettársát, de többször is megerőszakolta. Sőt el is lopta a nő mobiltelefonját is, amit aztán el is adott.

A férfi nem ismerte be bűnösségét egyik vádpontban sem. Miután a bizonyítási indítványok elhangoztak a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet, amelyet nyomban meg is nyitott. A következő tárgyalás január közepén lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik