Belföld

Bige László szerint a NER előbb bukik, mint ő

Youtube / ATV
Youtube / ATV
A leggazdagabb magyarok egyikének megüzenték, békén hagyják, ha elhagyja az országot. Ő inkább kivár. Most is, csakazértis.

Ez az ország olyan erkölcsi válságban van, hogy Rákosi alatt sem volt ilyenben.

Ezt a Szabad Európának adott nagyinterjúban mondja Bige László. Az egyik leggazdagabb magyar szellemi fogyatékos gazembereknek nevezi azokat, akik a rendszerben közreműködnek,  és azt hiszik, erővel mindenkin átgázolhatnak, mindent letarolhatnak.

Szerinte most félkemény diktatúra van nálunk, de

szépen haladunk a totalitárius diktatúra irányába.

Azt mondja, a jelek alapján ebbe az irányba haladunk, van összehasonlítási alapja, élt olyan diktatúrában, ahol a diktátort Nicolae Ceaușescunak hívták. Elmehetne, megüzenték, akkor  békén hagyják, de nem követett el olyat, amiért menekülnie kéne. Nem feladós, hanem kivárós típus.

Ceaușescut is kivártam, ő sem végezte valami jól, nem volt valami fényes a vége.

Bige László szerint a NER-nek is hamarosan vége lesz, Orbán Viktor sem kormányfőként megy nyugdíjba,

én akkor is megleszek még, ha ezek már nem lesznek sehol.

A miniszterelnökről azt mondja, az ő jóváhagyásával próbálják tönkretenni. Szerinte Csányi Sándor OTP-vezér a hatóságok segítségével akarja megszerezni cégbirodalmát, de a bíróságokat még nem tudta maga alá gyűrni a hatalom.

Azt gondolták, hogy a pártházban megírják az ítéletet, a falu bolondja meg kihirdeti, de nem sikerült.

A Gazdasági Versenyhivatal 11,5 milliárd forintos bírságát példátlannak nevezi, a kartellezésnek szerinte annyi alapja van, „mint Andersen meséinek”.

Nem akarok prejudikálni, de az biztos, hogy Andersen meséjére kaptuk ezt a bírságot. Bíróság előtt fogjuk megtámadni a Versenyhivatal döntését.

Ha mégis fizetni kell, abból is fel tudnak állni a cégei, és bírni fogja ő is. Nem tartja magát politikai tényezőnek, csak normális országot szeretne, ahol mindenki betartja a törvényeket.

Bízik az ellenzéki összefogásban, úgy látja, a mostani hatalom

nagyon ráfázott arra, hogy Márki-Zay Péter lett az ellenzéki összefogás vezetője, (…) mert Márki-Zay Péterre nem lehet azt mondani, hogy Gyurcsány embere, vagy azt, hogy kommunista volt, vagy lopott és seftelt. Ő egy tiszta ember.

Nem tart attól, hogy kormányváltás nélkül előbb-utóbb börtönbe kellene mennie, és azt is elárulja, hogy csakazértis épít egy új kénsavgyárat, mindenféle magyarországi támogatás nélkül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik