Belföld

Semjén Zsolt szerint a Fidesz-KDNP ellenzéke reformfasiszta és reformkommunista

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Szerinte a Fidesz–KDNP fő szövetségese a valóság és a nép.

Megkezdődött a Fidesz–Magyar Polgári Szövetség 29. tisztújító kongresszusa. Semjén Zsolt, a KDNP elnöke köszöntőjében külön örömnek nevezte, hogy a vadászati világkiállítás után azt is a megújult Hungexpo területén tarják.

Szerinte a Fidesz–KDNP fő szövetségese a valóság és a nép, ezért lett az európai politikatörténet legsikeresebb közössége, és ezért célja a keresztény civilizáció és a nemzeti szuverenitás védelme. Utóbbihoz a legfontosabb lépés az volt, hogy a határon túliakra is kiterjesztették az állampolgárságot, mert 2018-ban nekik volt köszönhető a kétharmad – tette hozzá.

A miniszterelnök-helyettes szerint a 2022-es választás is a keresztény civilizáció és a nemzeti szuverenitás védelméről fog szólni. Mint mondta, a reformfasiszta és a reformkommunista ellenzék egyesülését csak az Orbán Viktor elleni gyűlölet tartja össze.

Szerinte Brüsszelben eldöntötték, hogy a keresztény civilizációt meg kell szüntetni, a nemzeti szuverenitást le kell rombolni, és a családot relativizálni kell. Ennek fő képviselőjének a keresztény Márki-Zay Pétert nevezte, majd költői kérdésként felvetette, mi lett volna az országgal, ha egy baloldali kormánynak kellett volna megvédenie a pandémia alatt. A KDNP elnöke szerint most akkor Szél Bernadett lenne a miniszterelnök, Vona Gábor a belügyminiszter és Gyurcsány Ferenc a pénzügyminiszter.

Mint mondta, bár 2022-ben hasonló támadás éri majd a Fidesz-KDNP-t Brüsszelből és az ellenzéktől, mint az előző két választáson, de megvédik a családokat, a keresztény civilizációt, a nemzeti szuverenitást, amihez nagyon kellenek ismét a határontúli szavazók.

Kapcsolódó
A MOK nem, a Fidesz megtartja kongresszusát  
Kihívó nélkül, újabb két évre megválasztják elnöknek Orbán Viktort.

Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke arról beszélt, hogy a jó döntéseket az idő igazolja. Orbán Viktor bátor nemzetpolitikai döntésének köszönhetően pedig a magyarok a Kárpát-medencében egymásra találtak, immár egy új reneszánszról lehet beszélni. Szerinte a kormányfőnek a mostani ideológiai vitákban is igaza lesz, a Fidesz győzelme pedig az erdélyi magyarokon nem fog múlni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik