Belföld

Kocsit lopott,majd barátnőjével külföldre menekült egy fogoly, ám elkövetett egy hibát

Vádat emelt a Komáromi Járási Ügyészség azzal a lopással és fogolyszökéssel gyanúsított férfival szemben, aki lopott kocsival lépett le bűnügyi felügyeletből azért, hogy végleg kivonja magát a büntetőeljárás alól.

A vádirat szerint a bíróság egy lopás miatt folytatott büntetőeljárásban rakta bűnügyi felügyeletbe a férfit tavaly nyáron. A bíróság a végzésben előírta, hogy a férfi Kisbér területét nem hagyhatja el. Az elkövető szeptember 20-án este elkötött egy kocsit egy kisbéri ház elől és előbb barátnőjéhez hajtott, majd együtt Szlovákián, Ausztrián, Németországon, Hollandián keresztül Belgiumba mentek.

A férfi a gépkocsi értékesítését tervezte, azonban október 1-jén a német határrendőrség határellenőrzés keretében intézkedés alá vonta, és lefoglalta a kocsit. Közben a kisbéri rendőrök elfogatóparancsot bocsátottak ki, amely után a Magyarországra október 6-án visszatérő elkövetőt a nyomozó hatóság a nemzetközi vonaton elfogta.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság egyesítse az ügyet az előtte lopás miatt már folyamatban lévő büntetőeljáráshoz, és ítélje fegyházbüntetésre a különös és többszörös visszaeső férfit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik