Belföld

Jogerősen is 15 évet kaphat a 11 éves nevelt lányát éveken át molesztáló férfi

Jogerősen is 15 év fegyházat kaphat az a tucatnyi bűncselekménnyel vádolt férfi, aki éveken keresztül molesztálta a nevelt lányát, tört-zúzott és bántalmazta az élettársát és a fiát. A Győri Fellebbviteli Főügyészség ugyanis arra tett indítványt, hogy a táblabíróság hagyja helyben a férfi büntetését.

A Veszprémi Törvényszék tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak és további tizenegy rendbeli bűncselekmény miatt ítélte 15 év fegyházra a férfit, és eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától, vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelésével, felügyeletével, gondozásával, gyógykezelésével kapcsolatos.

Az elsőfokú ítélet szerint a férfi 2014 áprilisától egy tési ingatlanban élt az élettársával, és közösen nevelték a nő 2003-ban született kislányát és a négy évvel idősebb fiát. A fellebbviteli főügyészség azt írta, hogy a  férfi 2015 nyarától kezdődően visszaélt a gyerek kiszolgáltatott helyzetével, és erőszakkal és fenyegetéssel arra kényszerítette a kislányt, hogy szexuális cselekményeket végezzen vele.

Az ittas férfi 2019 októberében tört-zúzott a lakásban, a kisfiút az ágyra lökte, kezénél és lábánál fogva földre rántotta, a feje irányába ütött, majd kicsavarta a bal kezét. A terhelt  magatartása súlyosan veszélyeztette a gyermekek érzelmi és erkölcsi fejlődését.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és a védő elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbezett. A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a szexuális erőszak  kétrendbeli, a foglalkozástól eltiltás pedig végleges hatályú. És a kiszabott szabadságvesztés is szükséges és indokolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik