Belföld

Gyerekek is megsérültek Domaszéken, egy magyar férfi vezette a furgont

police.hu
police.hu

Súlyos sérülést okozó tömegszerencsétlenség elkövetése gyanúja miatt indult eljárás azzal a férfival szemben, aki csütörtökön felborult egy migránsokkal teli furgonnal Domaszéken. A férfinek embercsempészésért is felelnie kell.

A Ford Transit egy balra ívelő kanyarban árokba borult tegnap délután Domaszék külterületén. A járműben 24 határsértő és a sofőr utazott. A rövid időn belül helyszínre érkező rendőrök a sérülteket a járműből kisegítették és azonnal riasztották a mentőket, valamint a tűzoltókat.

Ellenőrzésük során a csoport tagjai közül 14-en szír, kilencen szomáliai és egy fő palesztin állampolgárnak vallotta magát. Az öt gyermek, nyolc nő és 11 férfi azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét nem tudta igazolni.

police.hu

A járművet egy 31 éves magyar férfi vezette. A baleset következtében a mentők mindenkit kórházba szállítottak, 21-en könnyű, ketten súlyos sérülést szenvedtek.

A sofőrt őrizetbe vették és embercsempészés, illetve súlyos sérülést okozó tömegszerencsétlenség elkövetése megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Az illegális migránsokkal szemben -orvosi és egyéb ellátásukat, valamint meghallgatásukat követően- a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az embercsempészés alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik