Belföld

64 millióval húzta le a barátait és a kollégáit egy nagykőrösi férfi

Hamarosan vádat emelhetnek azzal az 54 éves nagykőrösi férfival szemben, aki milliós összegeket csalt ki a hiszékenyebb barátaitól és volt kollégáitól.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya üzletszerűen elkövetett csalás bűntett miatt folytatott eljárást a férfivel szemben. A gyanúsított 2018 nyarától 2021 januárjáig bezárólag 20 embertől csalt ki alkalmanként több százezer – vagy akár több millió – forintot. Volt olyan, aki közel 12 millió forintot adott át a csalónak.

A férfi azt ígérte áldozatainak, hogy a pénzből külföldön gépjárművet vesz, amelyet Magyarországon emelt áron értékesít, majd osztoznak a hasznon. Azonban rövid idővel a pénzösszegek átvétele után a szélhámos elérhetetlenné vált hitelezői számára: a telefonját nem vette fel, illetve semmiféle hajlandóságot nem mutatott arra, hogy az átvett összeget visszafizesse.

A férfit a vizsgálati osztály munkatársai idén januárban őrizetbe vették. Ekkor még csak 11 személy sérelmére elkövetett csalással gyanúsították. A kecskeméti rendőrök felkutatták az összes átvert áldozatot, és összegyűjtöttek minden olyan bizonyítékot a nagykőrösi férfi ellen, amely további sértettekhez vezetett.

Végül kiderült, hogy a gyanúsított húsz embert károsított meg, akiknek összesen 64 millió forintnyi kárt okozott. A rendőrség lezárta a letartóztatásban lévő férfi ügyét, és vádemelési javaslattal továbbította az ügyészség felé.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik