Belföld

Kifőzdébe ment a kőbányai rendőrfőnök a nyomozókkal, de akció lett az ebéd helyett

Kiraboltak egy 15 éves kamaszt és egy felnőtt férfit pár nappal ezelőtt Kőbányán. A nyomozás adatai szerint a 15 éves fiúhoz a Harmat utcán lépett oda a rabló, majd megfenyegette, és értékeit követelte.

A BRFK tájékoztatása szerint a fiatal a többszöri fenyegetés hatására végül ötezer forintot adott neki. Az elkövető ezután egy férfitől kért pénzt a közelben, de kevesellte a kapott aprót, így ismét fenyegetőzni kezdett.

Mivel itt nem járt sikerrel, ezért távozott. A kerületi rendőrök gyorsan azonosították a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható 31 éves budapesti F. Józsefet, akit azonban nem rögtön találtak meg.

A nyomozók szerdán ebédelni indultak a kapitányság megbízott vezetőjével, Baricska Norbert Tamás alezredessel. Egy kínai kifőzdét céloztak meg, de úgy gondolták, hogy a legrövidebb út helyett inkább arra mennek, ahol a keresett férfit korábban már látták.

Nem csalt a megérzésük, mert a feltételezett rabló tényleg arra járt. A rendőrök villámgyorsan elfogták F. Józsefet, akit rablás gyanúja miatt hallgattak ki. A férfi tagadott, de megtalálták nála a fiútól elvett pénzt. A nyomozók őrizetbe vették a férfit, és kezdeményezték a letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik