Belföld

Benzinár: Jakab a kormányt, az MSZP önmagát dicsérte

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Videóüzenetben dicsérte meg a kormányt Jakab Péter, a Jobbik elnöke, amiért megfogadva a korábbi kérésüket csökkentette a rekordmagas üzemanyagárakat.

− A Jobbik az elmúlt hetekben mindent bevetett annak érdekében, hogy cselekvésre bírjuk a kormányt. Számtalanszor elmondtuk, hogy a kormánynak nem az a dolga, hogy figyeljen, hanem cselekedjen. Követeltük, hogy a kormány fagyassza be a benzinárakat és követeltük, hogy csökkentse az Európa-rekorder adókat, máskülönben a magyar emberek bele fognak rokkanni – mondta Jakab Péter.

A Jobbik országgyűlési határozati javaslatot nyújtott be az üzemanyagárak csökkentése érdekében és szerda este Mátészalkán már tüntettek is a túl magas árak ellen.

− A kormány ma meghátrált. Bejelentették, hogy ha három hónapra is, de 480 forinton rögzítik az üzemanyagárakat. A mai döntés azt jelenti, hogy bár utolértük az osztrák árakat, megelőzni nem fogjuk. A Jobbik ezért azt követeli, hogy a kormány mérsékelje, urambocsá engedje el ideiglenesen az üzemanyagokat terhelő 27 százalékos áfát vagy a literenkénti 120 forintos jövedéki adót – tette hozzá a politikus.

Az MSZP is győzött

Nemcsak a Jobbik, hanem a szocialisták is saját diadaluknak állították be a kormány tettét. „Győzött az MSZP!”-felkiáltással kezdik Facebookon elérhető közleményüket. „Rengetegszer elmondtuk az elmúlt hetekben, hogy tarthatatlan a benzinár, és azonnali kormányzati beavatkozásra van szükség” – folytatódik az írás. Az MSZP azzal kontráz rá, hogy szerintük a gyenge forint is oka a magas árnak, valamint a 480 forintos benzinár is be fog épülni a többi fogyasztói árba. Íme a teljes közlemény:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik