Belföld

Bige László: Annyi támogatást adok Márki-Zay Péternek, amennyit kér

MTI/Balázs Attila
MTI/Balázs Attila

Annyit adok neki, amennyit kér.

– ezt válaszolta Bige László a hvg.hu-nak, amikor arról kérdezték, hogy mennyit ér meg neki a kormányváltás, mennyi támogatást adna Márki-Zay Péternek. 

Majd így folytatta:

Soha nem voltam és nem is leszek egyetlen párt tagja sem, és egyiket sem támogatom. Bár a kormánypárti sajtóban rám húzták, nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy sem Gyurcsányt, sem Karácsonyt nem támogattam. Független, szabad gondolkodású embernek tartom magam, akinek véleménye van, s ha ez más, mint az aktuális hatalomnak, akkor rögtön bűnözőt és ellenzéki vörös bárót csinálnak belőlem? Mintha ismét a kommunizmusban, a hatvanas-hetvenes években lennénk.

Márki-Zay az egyetlen, aki közel áll a szívéhez, mert szerinte ő nem egy pártot, egy csoportot, hanem az egész országot képvisel. Márki-Zaytól azt reméli, hogy vissza tudja állítani a demokráciát.

Ahol egypártrendszer van, ahol a hatalmi ágak egy kézben vannak, és nincs szabad sajtó, ott nincs kontroll a kormány felett, azt pedig nem demokráciának, hanem diktatúrának hívják

– nyilatkozta Bige, aki beszélt arról is, hogy nem szándékozik leállítani a gyárat, még akkor sem, ha nem ismer olyan magyar vállalatot, amely egy ekkora bírság után (11 milliárdos versenybírság) életben tudna maradni.

Jelentős érvágás ez nekem, de nem fogok tönkremenni, hiába ez a céljuk azoknak, akik ezt az eljárást ránk hozták

– mondta a hvg.hu-nak. A vádiratot kétszáz oldalnyi valótlanságnak nevezte, és megtámadják a bíróságon a határozatot. Bige úgy látja, hogy egy támadássorozat zajlik ellene, és a feljelentők egy része, akikről tud, „valamilyen módon Csányi Sándorhoz köthető.”

Bige szerint a politikai hatalom törvényesnek látszó módon szeretné ellopni a vállalatait.

Én nem alkudozom. Ők üzenték meg nekem, hogy ha eltakarodom külföldre, békében elvonulhatok, különben lecsuknak. De ez nem opció, eszem ágában sincs átadni a vállalataimat senkinek. Romániából eljöttem valaha, innen nem fogok továbbmenni. A Bige-cégcsoport az ország legértékesebb vagyontárgyai közé tartozik, az eszközállománya alapján kétmilliárd eurót ér

– nyilatkozta Bige.

Márki-Zay Péter egyébként korábban azt mondta, hogy elfogadná Bige támogatását:

Kapcsolódó
Márki-Zay Péter elfogadná Bige László támogatását
Ezzel együtt, mint mondta, kíváncsi rá Orbán Viktor mikor fogja visszafizetni a támogatást Soros Györgynek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik