Belföld

Varga Judit úgy állt ki a lengyelek mellett, hogy a fehéroroszokról egy szót sem ejtett

John Thys / AFP POOL / EPA / MTI
John Thys / AFP POOL / EPA / MTI

A napokban új fokozatra kapcsolt a kontinensünket fenyegető migrációs nyomás, miután illegális bevándorlók egyre nagyobb csoportja próbál bejutni Európába Lengyelországon át

– kezdte kedd esti Facebook-posztját Varga Judit.

Az igazságügyi miniszter szerint déjà vu érzésünk lehet, hiszen 2015-ben épp olyan agresszívan, a határzár megrongálásával próbáltak migránsok tömegei átjutni Magyarországra, ahogyan most Lengyelországba.

Mi akkor megálljt parancsoltunk az illegális bevándorlásnak, noha mindenki bírált ezért bennünket és senki sem sietett a segítségünkre. Örömmel látjuk, hogy lengyel barátainkat már nem éri olyan kétfrontos támadás, mint minket

– fogalmazott.

Hozzátette, elég volt azonban a szavakból, technikai vitákra pedig nincs most idő, hiszen Lengyelországnak nemcsak saját, de az Európai Unió határait is védenie kell.

Nekünk pedig végre egységes közösségként kell támogatnunk Lengyelországot! Kiállunk lengyel barátaink mellett, és felszólítjuk Brüsszelt a határzár kiépítésének fedezésére, amely, ha tetszik, ha nem: a leghatékonyabb eszköz schengeni határaink védelmére!

– zárta a bejegyzést Varga.

Mint ismert, a lengyel-fehérorosz határon több ezer menekült gyűlt össze. Nemcsak a lengyelek, hanem az Európai Unió is azzal vádolja a fehérorosz rezsimet, hogy megpróbálja becsempészni a migránsokat a határon, amivel újabb migrációs válságot idéznének elő.

Az Európai Bizottság mellett Németország és Franciaország is nyíltan elítélte a fehéroroszokat, de Varga Judit nem tett említést róluk a posztban.

Kapcsolódó
Egyre feszültebb a helyzet a lengyel-fehérorosz határon, fegyveres konfliktustól tartanak
Több mint tízezer lengyel katona van már Kuznicánál. A határt kedd reggelre lezárták, a menekültek száma négyezerre tehető, de őket fehérorosz fegyveresek őrzik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik