Belföld

Zivatarveszély miatt riasztást adtak ki – térképek

IVÁNDI-SZABÓ BALÁZS / 24.HU
IVÁNDI-SZABÓ BALÁZS / 24.HU
Az érintett területeken a fő veszélyt a villámlás jelenti, de jégeső is eshet, károkat okozhat az erős szél is.

Hétfőn a déli órákig erősen felhős, borult lesz az ég, délutántól észak felől egyre nagyobb területen felszakadozik a felhőzet. A nap első felében több helyen lehet eső, zápor. Délutánra a déli országrészben is megszűnik a csapadék. Az északi, északnyugati szelet az Észak-Dunántúlon élénk lökések kísérhetik. A hőmérséklet napközben 9-13, késő este 0 és 7 fok kközött alakul  a hőmérséklet – írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga riasztást, illetve figyelmeztetést adtak ki a zivatarok miatt.

Az érintett területeken a fő veszélyforrást a villámlás jelenti, de megerősödhet a szél és jégeső is előfordulhat. (A riasztások által érintett területek folyamatosan frissülő térképen mutatják.)

 

Kedden a reggeli ködfoltok délelőtt megszűnnek, napos, gomolyfelhős időre van kilátás. Csapadék nem várható. Az északi szél délután északkeletire, keletire fordul, időnként megélénkül.
A hőmérséklet hajnalban általában 0 és 6 fok között alakul, de az északkeleti szélvédett völgyekben -3 fok is lehet. Kora délutánra 8 és 13 fokra melegszik fel a levegő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik