Belföld

Tagadta az ölési szándékot a várandós feleségét agyonverő férfi

Súlyosabb büntetést kért a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség arra a 16 év fegyházra ítélt férfire, aki tavaly nyáron agyonverte a várandós élettársát Dombrádon.

Az ítéleti tényállás szerint L. Csaba az esti órákban veszekedni kezdett élettársával dombrádi lakóházukban, mert megismerkedett egy másik férfival. Ennek során többször is arcon ütötte, s megragadta a nyakát. Az ütésektől földre zuhant nőre rátérdelt, rátaposott és többször is megrúgta őt. A sérülések miatt a nő már nem tudott beszélni, és a férfi által okozott 40-50 ütéstől életveszélyes állapotba került.

A férfi azonban ezt követően is folytatta tettét, a nő mellkasának mindkét oldalát többször nagy erővel megrúgta és megtaposta. Később megmosdatta és az ágyra fektette áldozatát, orvosi vagy más segítséget azonban nem hívott és lefeküdt aludni. Másnap reggel nyugodtan átsétált nagyszüleihez beszélgetni, kávézni, akiknek csak annyit mondott, hogy élettársa még alszik.

Késő délután figyelt fel arra, hogy az élettársa szája kezd elfeketedni, s a szívverését sem észlelte. Ekkor egy rokonától már segítséget kért, azonban a házhoz nem tért vissza, hanem elmenekült és elrejtőzött. Rokonának élettársa nyomban a helyszínre sietett, és látva a nő állapotát, azonnal hívta a mentőket, irányításukkal megkezdte az újra élesztést. A kiérkező mentősök azonban már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

L. Csaba a nyomozás során és a bíróság előtt egyaránt tagadta azt, hogy ölési szándékkal verte volna az élettársát. Halála miatt felelősségét nem ismerte el, sőt megpróbálta másra hárítani. Az ítélet ellen enyhítésért, védője pedig a bűncselekmény enyhébb minősítéséért is fellebbezett.

Az ügyészség a fegyházbüntetés súlyosítását indítványozta. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség szerint az átlagosat lényegesen meghaladó, rendkívüli embertelenséggel, brutalitással, gátlástalanul, az emberi méltóság mély megalázásával megvalósult emberölés elkövetője tettarányos büntetést érdemel. Az ölési cselekmény miatt elítélt vádlott kimagasló társadalomra veszélyessége miatt súlyosabb fegyház kiszabása indokolt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik