Belföld

Kétszáz embert vert át a neten egy kecskeméti férfi

Getty Images
Getty Images

A Siófoki Járási Ügyészség kisebb kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal 26 éves kecskeméti férfival szemben, aki egy éven keresztül számos embert vert át a valótlan internetes hirdetéseivel.

A büntetett előéletű férfi internetes csalásokkal akarta orvosolni az anyagi problémáit, melynek elkövetésére tervszerűen készült, így különböző álneveken felhasználói profilokat hozott létre egy adok-veszek oldalon, a sértettekkel történő kapcsolattartáshoz számos hívószámot szerzett be, illetőleg az átutalások fogadásához több pénzintézetnél is bankszámlát nyitott.

A férfi ezután olyan, sokak által keresett műszaki cikket – így játékkonzolokat, és bluetooth hangszórókat – kezdett árulni, amelyekkel valójában nem rendelkezett. A tavaly februártól tartó egy éves csalássorozat során 200 embert ejtett tévedésbe, akiknek 5 ezer és 75 ezer  forint összeg közötti kárt okozott, így összesen több mint 7 millió forintra tett szert. Az esetek között olyan is előfordult, hogy az 50 ezer forinttal megkárosítani szándékozott sértett véletlenül ennek a tízszeresét, 500 ezret utalt át a csalónak, aki a teljes összeget megtartotta.

A férfi a bűncselekményeket annak ellenére is folytatta, hogy a siófoki rendőrök rövid időn belül gyanúsítottként kihallgatták őt, így a csalássorozatnak végül a férfi letartóztatása vetett véget. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik