Élő Belföld

Orbán Viktor: A kormány több embert nem tud meggyőzni, már a munkahelyi közösségek érvelése kell

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A sok vírusvariáns Orbán Viktor szerint a migránsok miatt van

Brüsszelnek olyan tervei vannak, hogy a lakásokat és az autókat is megadóztatják. A gazdag nyugat-európaiak akarják az adót – mondta Orbán Viktor. A kerítésre viszont nem akarnak fizetni.

Maratoni csatában vagyunk, ami 2015-ben kezdődött.

Harcol a magyarok igazáért – ezt is kijelentette Orbán Viktor, és hogy a magyar álláspont lassan többségi állásponttá válik. Több mint 90 ezren akartak átjönni a magyar kerítésen a miniszterelnök beszámolója szerint.

A németeket és az osztrákokat is mi védjük, ezért jogosnak látja azt az igényünket, hogy fizessenek a kerítésért.

Még kell egy kis kitartás, és szerintem fizetni fognak

– mondta a miniszterelnök.

A sok vírusvariáns Orbán Viktor szerint a migránsok miatt van, és a migárció okozza és felpörgeti a járvány mértékét.

„Tudjátok mit? Ha ez nektek jó, vigyétek őket!” – tette hozzá a miniszterelnök, aki szerint Brüsszel is tisztában van a migráció mértékével.

A rezsiköltség

Bolond dolgok történnek Európában, itt van ez a rezsiügy. Rezsiválság van Európában

– kezdett bele egyik kedvenc témájába a miniszterelnök, aki már 2002-ben látta, hogy ez fog történni. A baloldal álláspontja, hogy ha a piacon nőnek az árak, akkor az emberek is fizessenek. A nemzeti kormány viszont rögzítette az árakat. Ezt addig lehet fenntartani, amíg Fidesz kormány van – jelentette ki a miniszterelnök.

A minimálbér

Nem a kormány mondja meg, hogy mennyi lenne a bér, hanem a munkaadó és munkavállalók. A miniszterelnök szerint egy rosszul meghatározott minimálbérből munkanélküliség lehet. A kormány feladata a közvetítés.

A kormány azt ajánlotta, hogy ha a munkaadók elfogadják a 20 százalékot, akkor a kormány hajlandó a vállalkozókat terhelő adókat csökkenteni. Ez a vállalkozói tb-járulék volt. Jelentős adócsökkentést sikerült elérniük a miniszterelnök szerint. Lelke rajta – mondta a pénzügyminiszter döntésére.

A munkahelyi közösségek érvelése kell

A kormány nem tudott több embert meggyőzni és nem is fog tudni – mondta a miniszterelnök, aki szerint már a munkahelyi közösségek érvelése kell. A mérésekben azt látják, hogy az emberek ezt támogatják.

Orbán szerint a magyarok nem fogadnák el, hogy ha általánosan kötelezővé tennék az oltást. A miniszterelnök beszélt arról is, hogy minden állami alkalmazottnak előbb-utóbb kötelező lesz az oltás – első körben azoknak, akik sok emberrel találkoznak, mint például az ügyfélszolgálaton dolgozók.

Életveszélyben vannak azok, akik nincsenek beoltva

Volt egy sikeres tavaszi oltási hadjáratunk, a brit mutáns sikerült is megállítani, de most a delta száguld végig a világon. Ez egy agresszívebb alfaj, gyorsabban terjed, súlyosabb a lefolyása – mondta Orbán Viktor, aki hozzátette, hogy aki nincs beoltva, az életveszélybe van.

A védelmi intézkedéseket azért teszik, hogy lassítsák a vírus terjedését. Ha gyorsabban terjed, akkor majd reagálni kell, ezért vonták be a munkaadókat a védekezésbe – jegyezte meg a miniszterelnök, aki szerint is nagy vitát váltott ki ez az intézkedés.

Olvasói sztorik