Belföld

Elk*rtuk: Brüsszel urainak ajánlja Deutsch Tamás

IVÁNDI-SZABÓ BALÁZS/24.HU
IVÁNDI-SZABÓ BALÁZS/24.HU
Szerinte különösen jelentős a premier, a jogállamiság védőinek látniuk kellene.

November 9-én mutatják be Brüsszelben Elk*rtuk című politikai thrillert. Az állami hírügynökség Országos Sajtószolgálata idézi Deutsch Tamást, a Fidesz EP képviselőcsoportjának vezetőjét, aki szerint különös jelentősége van a brüsszeli premiernek, mert itt

állandóan a jogállamiságról próbálnak kioktatni minket.

A fideszes politikus szerint 2006-ban Gyurcsány Ferenc „parancsára rendőrcsizmák tiporták a jogállamiságot”,  Brüsszel urai, a „jogállamiság” élharcosai, az európai baloldal aktivistái azonban a akkor a „fülük botját sem mozdították”.

Ha kicsit is érdekli őket a jogállam valódi védelme, akkor jöjjenek el megnézni a jogállamiságra brutálisan rátámadó Gyurcsány-féle tömeges rendőrterrort bemutató filmet.

Deutsch Tamás szerint az ’56-os megemlékezés 50. évfordulóján a Gyurcsány-kormány visszaélt hatalmával, durva, törvénytelen rendőri erőszakkal fordult állampolgárai ellen, alapjaiban rengette meg a jogállamiságot.

A közlemény szerint az „igaz történeten alapuló politikai krimi” vetítését kerekasztal beszélgetés követi az alkotókkal.

A fideszes közleményt kiadó Országos Sajtószolgálat csütörtökön megtagadta annak a MÚOSZ állásfoglalásnak a kiadását, amely szerint törvényt sértett a Kossuth Rádió, amikor tényként kezelte az Elk*rtuk összeesküvés-elméletét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik