Belföld

Karácsony Gergely: Ma olvastam utoljára Indexet

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
A lap konkrétumok nélkül írt arról, hogy a főváros vezetése eladná a Városháza épületét. Mindezt úgy, hogy a cikk megjelenése előtt be sem várták az érintettek nyilatkozatát.

Csütörtök reggel Budapest vezetése eladná a Városháza épületét címmel jelent meg vezető anyag az Indexen, melyben azt pedzegetik, hogy a főváros vezetése értékesítené a Városháza hatalmas értékű, műemléki védelem alatt álló épületegyüttesét.

A cikkben megemlítik továbbá, hogy „a fővárost vezető koalícióhoz közel álló üzleti körök már meg is tették az első lépéseket a főváros minden bizonnyal legértékesebb ingatlanának eladása érdekében” , valamint, hogy „Karácsony Gergely főpolgármester számos ötlettel előállt már a Városháza hasznosítására, Budapest Város Önkormányzata legértékesebb ingatlanának dobra verése azonban eddig elképzelhetetlennek tűnt”.

A cikkben túl sok konkrétum nem olvasható a lehetséges üzlettel kapcsolatban. Karácsony Gergely Facebook-posztjában úgy fogalmazott, „az index.hu-t sajnálatos módon elérte a fake news korszelleme”, ezért többé nem olvassa a lapot.

Karácsony leszögezi, hogy a cikkben írtakból semmi nem igaz, a város vezetése nem gondolkodik a Városháza értékesítésében, valamint azt sérelmezi, hogy a személyesen a lap főszerkesztője által jegyzett cikk

a sajtóetikai szabályokat megsértve, a reakciót be sem várva ma reggel háromnegyed nyolckor úgy került ki vezető anyagként a portálra, hogy mindössze húsz perccel azelőtt kérték egyáltalán a Fővárosi Önkormányzat nyilatkozatát.

Az említett üzleti körökkel kapcsolatban továbbá azt írja a főpolgármester, hogy a szerző összekeverte a NER-t és a Fővárosi Önkormányzatot, feléjük ugyanis nem üzleti körök határozzák meg a vagyongazdálkodási döntéseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik