Belföld koronavírus

Kötelezővé teszik az oltást a budapesti bentlakásos szociális intézmények dolgozóinak

MTI/Komka Péter
MTI/Komka Péter

Kötelező lesz az oltás a Főváros bentlakásos szociális intézményeiben a munkavállalóknak, közölte Facebook-oldalán csütörtökön Karácsony Gergely.

A főpolgármester azt írta, az érdekképviseletekkel és a járványügyi szakemberekkel egyeztetve arra jutottak, hogy nem lehet kötelezően előírni a védőoltást a munkavállalók számára, parancsszóra nem lehet bizalmat építeni.

Azonban a bentlakásos szociális intézményekben nem várhat magára a döntés, a Főváros hajléktalanszállóiban és idősotthonaiban kötelezővé tesszük a védőoltás felvételét a dolgozók számára. Ezekben az intézményekben egyébként is 92 százalék feletti az átoltottság a foglalkoztatottak körében, de itt is van a legnagyobb veszélye egy esetleges járványgóc kialakulásának

– magyarázta.

Koronavírus

Szerinte a kormány hazudozással, korrupt beszerzésekkel, a kétes hatékonyságú kínai vakcina erőltetésével lerombolta az oltásba vetett bizalmat, és most az önkormányzatokra tolják a felelősséget, írják elő ők a kötelező oltást munkavállalóik számára.

Legalább most vállalják a felelősséget, álljanak ki az emberek elé, és ne velünk végeztessék el a munkát. Ezt neveznék felelős kormányzásnak

– zárta a bejegyzést Karácsony.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik