Belföld

Felfüggesztettet kaphat a munkatársát homlokrakodóval elgázoló férfi

Az ajkai erőmű területén történt halálos baleset.

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a homlokrakodó gépet vezető férfival szemben, aki munkavégzése során, tolatás közben elütötte munkatársnőjét az ajkai erőmű területén – közölte a Veszprém Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a 48 éves férfi 2020. január 7-én egy homlokrakodó géppel dolgozott az ajkai erőmű üzemi területén. A területen dolgozott a sértett is, aki a vádlott által mozgatott faapríték víztartalmának méréséhez vett mintákat, majd munkája végeztével gyalogosan az egyik épület irányába indult, miközben a homlokrakodó mögött haladt el.

A vádlott éppen ekkor hátramenetbe kezdett a géppel, azonban nem győződött meg kellő alapossággal arról, hogy a manőverhez szabad-e a terület, és tolatás közben elütötte az éppen mögé érő sértettet. A baleset következtében a nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A főügyészség hangsúlyozta, hogy a közúti balesetért a baleset okozója felel akkor is, ha a közlekedési szabályok megszegésével nem közúton okoz halálos balesetet. Az ügyészség a férfival szemben felfüggesztett fogházbüntetésre és járművezetéstől eltiltásra tett indítványt az eljárásra illetékes Ajkai Járásbíróságnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik